Rusya füze ve uçaklarıyla yine taciz etti!

Suriye'de konuşlu Rus birlikleri bu kez füze ve uçaklarla Türkiye'yi tehdit etti. Önceki tacizlerin aksine bu kez taciz için karadan füze sistemleri de kilitlendi.

Rusya füze ve uçaklarıyla yine taciz etti!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Genelkurmay Başkanlığı web sitesinde yayımlanan bir habere göre Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 8 adet F-16 tipi savaş uçağının hava devriyesi sırasında Suriye'den hava savunma sistemleri ve savaş uçakları tarafından radar kilidi tacizi gerçekleştirildi. 

Bazı basın organlarında dünkü olayın ayrıntısı şeklinde verilen haberlerin aksine Genelkurmay Başkanlığı web sitesinde 6 Ekim tarihli güncel olaylar listesinde yer alan radar tacizi ile ilgili henüz ilgili makamlardan bir açıklama gelmedi.

TSK tarafından yapılan açıklamada sınırda hava devriyesi gerçekleştiren uçaklara karadan 4 dakika 12 saniye havadan 4 dakika 30 saniye radar tacizi gerçekleşti.

Rusya Suriye sınırını karadan füzeleriyle havadan da uçaklarıyla koruduğu iddiasını güç gösterisiyle devam ettiriyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.