Restoranların artık o bölümlerinde de sigara içilemeyecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dumansız hava sahasının arttırılması için önemli adımların atılacağına vurgu yaptı. Lokanta, pastane, restoran gibi yerlerde 'yanları açık' olduğu için sigara içiliyordu. Akdağ'ın açıklamasına göre artık o alanlarda da sigara içilemeyecek.

Restoranların artık o bölümlerinde de sigara içilemeyecek
05 Ocak 2017 Perşembe 15:13

Tütünle mücadele kapsamında dumansız hava sahası daha da genişletilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tütünle mücadelede önemli adımların atılacağını söyledi.

Çalışmalar sayesinde sigara içme oranını yüzde 31'den yüzde 26'lara düştüğünü belirten Bakan Akdağ, gençlerde sigara içme oranında ise artış yaşandığına değindi. Medya kampanyalarına ağırlık vereceğini vurgulayan Akdağ, kapalı alanlarda sigara yasağı için sıkı takip yapılacağına değindi.

Tütüne mücadelede yeni dönemin başlatılayacağı belirten Akdağ, "Lokanta, pastane, restoran gibi yerlerin önünde kapalı yerler yapılıyor, 'Yanları açık' denilerek sigara içilebiliyor. Üstü kapalı olan, tek bir tarafında bile duvar bulunan yerleri kapalı alan sayacağız. Materyalin ne olduğu önemli değil, cam dahi olsa burası da kapalı alan sayılacak." diye konuştu.

Akdağ, ayrıca marketlerde satılan sigaraların dışarıdan görünmeyecek şekilde kapalı dolaplarda bulundurulacağını ve paketlerdeki markaların belli olmayacağını da aktardı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.