Referandum ne zaman yapılacak? Anayasa değişikliği referandum tarihi

2017 Referandum hangi tarihte yapılacak? Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi halk tarafından oylanacak. TBMM'de kabul edilen 18 Maddenin oylaması ne zaman gerçekleşecek? Referandum oylaması ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Referandum ne zaman yapılacak? Anayasa değişikliği referandum tarihi
22 Ocak 2017 Pazar 20:30

Anayasa değişikliği paketinde bulunan 18 madde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) oylandı. Türkiye'nin gündemi şimdi referandum oylaması oldu. Peki 2017 referandum ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan referandum ile ilgili açıklamasında, ''Milletim referandumda gerçek ve nihai kararı verecektir'' dedi. 2017 Referandumu ile ilgili merak edilenler haberimizde. 

''Milletim referandumda gerçek ve nihai kararı verecektir''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan referandum ile ilgili, "260 kilometrelik raylı sistemi İstanbul'a kazandırmayı hedefliyoruz. Birileri hala "Ne yaptınız ki?" diyor, hamd olsun. Şimdi milletim inşallah referandumda gerçek ve nihai kararı verecektir. Ve bu nihai kararla beraber Türkiye sıçrama noktasına gelecektir. El ele vereceğiz, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." açıklamasını yaptı. 

ORC Anketinden Yüzde 62 Evet Oyu Çıktı

ORC'nin anketinde "İçeriğinde Cumhurbaşkanlığı Sisteminin de yer aldığı anayasa değişikliği, referanduma giderse tercihiniz ne yönde olur?" sorusuna "Evet oyu veririm" diyenlerin oranı yüzde 62 oranına ulaşmıştı.

REFERANDUM NE ZAMAN YAPILACAK?

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi,  TBMM'de 339 oyla kabul edilerek yasalaştı. Bundan sonraki süreçte neler olacak merak ediliyor.

Teklif önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak. Cumhurbaşkanı'nın 15 günlük yasal süresi bulunuyor. Referandum tarihi de buna göre şekillenecek. Referandumun, Resmi Gazete'de yayımını takip eden 60'ncı günden sonraki ilk pazar günü yapılması gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı en kısa sürede onaylaması bekleniyor. Referandumun ise tahminlerimize göre Nisan ayının 2. haftasında gerçekleşmesi bekleniyor. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Anayasa Değişikliği ve referandum ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Eroğlu, referandum tarihinin YSK tarafından belirleneceğini ifade etti. 

2-9 Nisan 2017 tarihlerinde olabilir

Veysel Eroğlu, "Referandum takvimi belli değil ama 2- 9 Nisan tarihleri arasında gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Afyonkarahisar'da gerçekleşen 'Yeni Anayasa ve Hükümet Sistemi Toplantısı' çok verimli geçti. Toplantılarda anayasa değişikliğinin önemi vurgulandı. Bu konuda katılımcılar görüşlerini belirtti. Yıllarca anayasa konusunda çalışmalar yapan Burhan Kuzu hocamızın verdiği örnekler, gerçekten çok isabetli oldu. İnşallah vatandaşlara anayasa değişikliğinin önemini anlatacağız. Türkiye'nin istiklali ve istikbali için, geleceğe daha müreffeh, güçlü bir Türkiye bırakmak için anayasa değişikliği şarttır, elzemdir. İnşallah bunları vatandaşa anlatacağız. Tekrar hayırlı olmasını diliyoruz." dedi. 

Kamu Saati Anketimizde siz değerli okuyucuarımıza soruyoruz. Cumhurbaşkanlığı Sisteminin yer aldığı Anayasa Değişikliği Referandumunda hangi oyu kullanacaksınız? Kamu Saati Anketine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 

Oyunuzu Kullanmak için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 7 yıl önce
İnşallah daha yüksek çıkacak.
Misafir Avatar
Selçuk - 7 yıl önce @Selim
Allah ın izni ile 70 leri aşacaktır ASİL MİLLET yeni devrimin kapı eşiğindeyiz. Allah yar ve yardımcınız olsun İnşaallah.