Ramazanoğlu, çocuk istismarına en ağır ceza verilmeli dedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, ihmal, istismar ve tacize uğrayan çocuklar için, "İyi hal indirimi cümlesini asla duymak bile istemiyorum. İnsanlık dışı bu suçu işleyen kişilerin iyi hali nasıl olabilir. Bu konuda asla ve asla bireysel olarak ve bakanlığım olarak tavizimiz yok." dedi.

Ramazanoğlu, çocuk istismarına en ağır ceza verilmeli dedi
27 Mart 2016 Pazar 19:26

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Van'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluştu. Ramazanoğlu'nun, Van'daki konuşmasında çocuk istismarıyla ilgili olarak "13-14 Nisan'da bakanlığımızı ilgilendiren bütün kanunları gözden geçireceğimiz bir hukuk çalışması yapıyoruz. Bu çalıştayda ele alacağımız konulardan biri de hem sorumlu olan kurumlarda hem de aile içinde ihmal, istismar ve tacize uğrayan çocuklar konusunda verilecek cezalarla ilgili konuları görüşeceğiz." ifadesinde bulundu.


Ramazanoğlu çocuklara yapılan taciz, istismar ve ihmaller hakkında düşüncelerini belirterek, "Benim gönlümden geçen verilebilecek en ağır cezaların verilmesi bütün haklardan mahrum bırakılmaları, asla ve asla bir daha topluma çıkmamaları. Bu cezalandırmayı aynı zamanda kadın şiddeti içinde istiyorum. Kadınlara karşı şiddet ve tecavüz fiili işleyenler konusunda da sıfır tolerans ve sonuna kadar takip yapıyoruz. İyi hal indirimi cümlesini asla duymak bile istemiyorum. İnsanlık dışı bu suçu işleyen kişilerin iyi hali nasıl olabilir. Bu konuda asla ve asla bireysel olarak ve bakanlığım olarak tavizimiz yok." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Çocuk istismarının iyi halimi olurmuş.