Ramazan İftar Menüleri 1. Gün - İftarda ne pişirsem? Güllaç, Mercimek, Pilav Tarifleri

Ramazan ayı geldi. 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır, En güzel Güllaç tarifi ve daha fazlası. Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 1. Gün - İftarda ne pişirsem? Güllaç, Mercimek, Pilav Tarifleri
27 Mayıs 2017 Cumartesi 16:15

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık.İftarda ne pişirsem? En güzel Güllaç Tarihi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 1. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Mercimek Çorbası, Şehriyeli Pilav ve vazgeçilmez Çoban Salatası Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

1. Gün Örnek İftar Menüsü

Mercimek Çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler:

- 1 su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek

- 1 adet kuru soğan

- 1 adet patates

- 1 adet havuç

- 1 yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

- 6 su bardağı sıcak su

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

İlk olarak kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Derin bir tencereye ayçiçek yağını dökün. Kızan yağda doğradığınız soğanları 2- 3 dakika kadar kavurun. Kavrulan soğanlara unu ekleyin. Soğanlar renk alana kadar kavurma işlemine devam edin.

Patates ve havucu iri iri doğradıktan sonra tencereye ilave edin. Malzemeleri karıştırın ve ardından sıcak suyu ve mercimeği ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Havuçlar yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.

Eğer tanelerden kurtulmak istiyorsanız çorbayı el blenderından geçirebilirsiniz. Tercih size kalmış…

Fırında Sebzeli Tavuk nasıl yapılır?

Malzemeler:

- Tavuğun istediğiniz yerinden bir kg.

- 4 adet patates,

- 2 adet soğan

- 2 adet domates

- Bir kaç tane biber

- 1 kaşık salça

- Baharatlar (Tercih size kalmış)

- Yağ

- Tuz

Yapılışı:Parçalara ayrılmış tavuğu pişirmeden en az bir saat önceden terbiyeleyin. Bunun için yağı salçayı baharatları koyup karıştırın.

İçine tavuğu ve söğüş doğranmış soğanları katıp harmanlayın. Pişireceğiniz zaman patates, domates ve biberi doğrayıp onlarla da karıştırın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bir bardak kadar su ekleyip, tepsiyi folyoyla kapatın. Tepsiyi fırına verin. Çıkarmaya yakın, üzerini açın ve biraz üzerini kızartın.

Şehriyeli Pilav nasıl yapılır?

Malzemeler:

- 1 su bardağı baldo pirinç

- Yarım çay bardağı tel şehriye

- 2 su bardağı sıcak su

- Yarım çay bardağı zeytinyağı

- 1 tatlı kaşığı tereyağı

- 1 silme tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Tencereye zeytinyağını koyun.  Şehriyeyi ekleyip hafif pembeleşene kadar kavurun. Tereyağını bu esnada ekleyin. Eğer başta eklerseniz, şehriye kavrulana kadar tereyağı yanacaktır. Tereyağı ekledikten sonra şehriyeleri fazla kavurmayın.

Pirinci 2 veya 3 kez yıkayıp suyunu süzün ve tencereye ekleyin. 2 dakika kavurduktan sonra kaynar suyu pirince ekleyin. Tuz ve şekerini atıp karıştırın.

Kaynamaya başlayan pilavın ağzını kapatın. Küçük ocağa alıp altını kısın. Altında hafif su kalınca ocaktan alıp, üzerini sıkıca sarın ve en az 20 dakika demlenmeye bırakın.

Çoban Salatası nasıl yapılır?

Malzemeler:

- 1 adet orta boy kuru soğan,
- 1 adet büyük boy salatalık ( veya 2 küçük salatalık),
- 2 adet domates,
- 1 adet sivri biber veya çarliston biber,
- Yarım limon suyu,
- 1 tutam maydanoz,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (veya ay çiçek yağı),
- Tuz

Güllaç nasıl yapılır?

Güllaç

Malzemeler:

- 10-11 güllaç yufkası

- 2,5 lt süt

- 750g toz şeker

- 1 paket şekerli vanilin

- Nar taneleri

- Dövülmüş ceviz veya antep fıstığı

Yapılışı:

Süt ve şekeri kaynatın. Vanilini ekleyip ılıtın. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor). Tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.

Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 7 yıl önce
Her gün yapılırsa yemek belirleme sorunu olmaz.