Ramazan Bayramı tatili kaza bilançosu: 83 ölü, 228 yaralı

Ramazan Bayramının üçüncü gününe girdiğimiz bu saatlerde, yurt genelinde maalesef kaza haberleri gelmeye devam ediyor. Yapılan tüm uyarılara rağmen trafik kurallarına uymayan sürücüler yolları kan gölüne çevirdi. 1 Temmuz Cuma gününden 7 Temmuz Perşembe gününe kadar yollarda meydana gelen kazalarda 81 kişi ölürken, 222 kişi de yaralandı.

Ramazan Bayramı tatili kaza bilançosu: 83 ölü, 228 yaralı
07 Temmuz 2016 Perşembe 10:29

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla birlikte izne çıkan milyonlarca kişi, memleketlerine bayram ziyaretinde bulunmak için yollara düştüler. Başta İstanbul olmak üzere, 1 Temmuz 2016 Cuma akşamından itibaren özellikle İStanbul'dan Anadolu'ya gelen araçlar trafik yoğunluğuna neden oldu. Zaman zaman yollarda trafik kitlenirken, sürücüler uzmanlar tarafindan her zaman uyarıldı. Elbetteki uyarılara rağmen yine aynı senaryo yaşandı. Alınan önlemlere ve uyarılara rağmen yollar yine Ramazan Bayramında kan gölüne döndü

Yurt genelindeki karayollarında geçen cuma akşamından bu zamana kadar meydana gelen kazalarda 81 kişi yaşamını yitirdi, 222 kişi de yaralandı. En fazla kaza 26 kişinin öldüğü 72 kişinin yaralandığı pazar günü meydana geldi. Gün gün kaza bilançosu şöyle:

1 TEMMUZ CUMA: Mesai saatinin bitimi ile birlikte yollara düşen sürücülere, ne kadar dikkatli olunması söylensede, 9 günlük bayram tatilinin ilk kazası meydana geldi. Cuma günü Sakarya, Bursa ve Denizli’de meydana gelen 3 kazada 9 kişi yaralandı.

2 TEMMUZ CUMARTESİ: Tatilin girmesi ve yollardaki trafik yoğunluğunun artması sonrasında trafik kazası haberleride bir bir gelmeye başladı. Türkiye'nin birçok şehrinde meydana gelen kazalarda toplan 18 kişi yaşamını yitirirken, 29 kişi yaralandı.

3 TEMMUZ PAZAR: Pazar günü Sinop, Bursa, Antalya, Denizli, Niğde, Aydın, Bilecik,Isparta ve Mersin’de ölümle sonuçlanan kazalarda 26 kişi yaşamını yitirdi.  Bu kazalar ve aynı gün meydana gelen trafik kazalarında 72 kişi yaralandı.

4 TEMMUZ PAZARTESİ: Ramazan Bayramının afere gününde de trafik kazaları can almaya devam etti. Arefe günü meydana gelen kazalarda toplam  19 kişi yaşamını yitirirken, 48 kişide yaralandı.

5 TEMMUZ SALI: Antalya, Bursa, Bolu, Çorum, Denizli, Konya, Tekirdağ ve Sivas'da meydana gelen kazalarda toplam 11 kişi yaşamını yitirdi 57 kişi yaralandı.

6 TEMMUZ ÇARŞAMBA: Bayramın ikinci günü 6 Temmuz Çarşamba günü saat Antalya, Sakarya, Kırıkkale, Aydın, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş, Kocaeli ve Kastamonu’da meydana gelen kazalarda toplam 8 kişi yaşamını yitirirken, 6 kişi de yaralandı.

7 TEMMUZ PERŞEMBE: Ramazan Bayramının üçüncü günü sabahında yine bir trafik kazası yaşandı. Kocaeli, Kartepe mevkinde seyahat eden bir otomobil TIR'a çarptı. Kazada 4 kişi ölürken, 1 kişi de yaralandı. Karabükte meydana gelen kazada 2 kişi öldü 6 kişi yaralandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.