PYD lideri Salih Müslim'den 'Kürt devleti' açıklaması

Terör Örgütü PYD Lideri Salih Müslim, 'Kürt devleti'ne dair açıklama yaptı. Terör örgütü lideri Müslim konuşmasında "Biz öyle bir iddiada bulunmadık, söylemedik" ifadesinde bulundu.

PYD lideri Salih Müslim'den 'Kürt devleti' açıklaması
21 Eylül 2016 Çarşamba 14:41

Terör Örgütü PYD Lideri Salih Müslim, Amerika'nın Sesi radyosuna yaptığı konuşmada 'Kürt devleti'ne dair açıklamalarda bulundu.  Müslim radyodaki açıklamasında "Biz öyle bir iddiada bulunmadık, söylemedik.Bağımsız Kürt devleti filan demedik." diye konuştu.

Suriye'deki Kobani ve Afrin Kantonları konusuna değinen Müslim, 'Suriye'de istikrar sağlandıktan sonra zaten birleşecek. Birleştirmek için çabalıyoruz gibi bir derdimiz yok' ifadesinde bulundu.

İşte terör örgütü lideri Salih Müslim'in açıklamaları:

"Bölünme, parçalanma, hiçbir zaman istemedik"

Biz öyle bir iddiada bulunmadık, söylemedik. Bağımsız Kürt devleti filan demedik. Projelerimiz açıktır. Biz gerçekten demokratik bir Suriye, Kürtler'in demokratik haklarına kavuşmasını istiyoruz. Merkeziyetçi olmayan demokratik bir Suriye. Kürtler'le Araplar var, Süryaniler var, hepsi onlarca yıl bastırılmıştır. Böyle merkeziyetçi, katı bir devlet uygun değildir. Hem inanç hem etnik köken bakımından özgürlük olması gerekiyor, bir şeyler alınması, elde edilmesi gerekiyor. Bunun için savaşıyor bütün Suriye halkı. Bölünme, parçalanma, hiçbir zaman istemedik. Elimizden geldiği kadar da (bölünmeye) engel oluruz. Birleşik Suriye istiyoruz.

Avrupalılarla bu çerçevede görüşme yapıyoruz

Bu anlaşma içinde Suriye Demokratik Güçleri'ni temsil eden güçler de vardır, politik güçler de vardır. Bu çerçevede alışverişimiz oluyor. ABD'nin Suriye temsilcisi ile Ruslarla, Avrupalılarla bu çerçevede görüşmelerimiz oluyor. Bizim kimseyle imzaladığımız bir anlaşma filan yok. ABD'lilerle bazen resmi bazen gayrı resmi görüşmelerimiz oluyor. Bazen İngilizler'le, Avrupalılar'la oluyor. Bu çerçevede hareket ediyoruz.

"Birleştirmek için çabalıyoruz gibi bir derdimiz yok"

Suriye özgürleştikten sonra zaten kantonlar birleşecek. Bazı yerlerde Arap varsa, Türkmen varsa, Kürtler varsa onlar zaten anlaşabilirler. Sanki o aradaki boşluk (Kobani-Afrin arasındaki bölge) kapanacak, orada bir devlet kurulacak. Öyle bir şey yok. Kimse de böyle bir şey düşünmüyor. Suriye'de istikrar sağlandığında zaten birleşmiş olacak. Birleştirmek için çabalıyoruz gibi bir derdimiz yok. Ne zaman DAİŞ giderse, istikrar sağlanırsa birleşmiş olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.