PYD, Hatay'a 5 havan mermisi attı

​Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hatay'a Afrin bölgesinde bulunan PYD mensupları tarafından 5 adet top/havan mermisi atıldığını açıkladı.

PYD, Hatay'a 5 havan mermisi attı
20 Ekim 2016 Perşembe 12:08

​Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) PYD'nin Afrin'den Hatay'a  5 adet top/havan mermisi attığını ve bunun üzerine Fırtına obüsleri ile misliyle karşılık verildiğini açıkladı.

Hatay İskenderun'daki 9'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı 3'üncü Hudut Bölük Komutanlığı (Curcurum), Güntepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki boş araziye, bugün sabah 05:50 sularında sınır ötesindeki Afrin'den 5 adet top/havan mermisi atıldığı ve can ve mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

TSK, angajman kuralı gereği; 07:10-07:25 saatleri arasında atışın yapıldığı tespit edilen Afrin bölgesindeki PYD/YPG hedeflerine Curcurum Hudut Bölüğünde konuşlu Fırtına obüsleri ile atış yapılarak misli ile mukabelede bulunulduğunu belirterek "PYD/PKK’nin Bab istikametindeki 5 meskun mahal (Al Hasi, Eashiyah, Urum Al Qurah, Wardiyah, Kawl Suruj) ve Shahba Barajı’nı ele geçirerek kontrol altına aldığı alanı doğuya doğru genişlettiği açıklandı'. Açıklamada "Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar tarafından, PYD/PKK’nın yeni kontrol altına aldığı bölgede bulunan 18 hedefe 26 bomba atıldığı, PYD/PKK’ya ait karargah, toplanma/barınma ve silah/mühimmat deposu olarak kullanılan 9 bina, 1 zırhlı araç, 2’si silahlı 4 aracın imha edildiği ifade edildi. Harekat sonucunda yaklaşık 160-200 PYD/PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğinin değerlendirildiği" denildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.