Putin'in danışmanından çarpıcı 15 Temmuz açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Danışmanı Alexander Dugin 15 Temmuz girşimiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.Dugin, darbenin arkasında CIA ajanları olduğunu söyledi.

Putin'in danışmanından çarpıcı 15 Temmuz açıklaması
26 Ekim 2016 Çarşamba 20:39

Dugin, TBMM'de kurulan Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda konuşacak. Dugin, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında CIA ajanlarının olduğunu ifade etti.

Bugün Türkiye’ye gelecek olan Dugin, 15 Temmuz girşimiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.Dugin'in açıklamaları şu şekilde;
 
''Türkiye’deki darbe girişimini araştırmak üzere kurulan komisyon tarafından dinlenmek için çağırıldınız. Bununla ilgili fikirlerinizi öğrenebilir miyiz, sizce Türkiye neden bu konuda Rusya’nın yardımına ihtiyaç duyuyor?
 
Çünkü Türkiye’deki darbe girişimi sadece Türkiye’nin siyasi bir meselesi değil, kesinlikle jeopolitik bir mesele. Erdoğan’ı indirmeye, Türkiye’de iç savaş çıkarmaya çalışan FETÖ’nün arkasında çok büyük bir oyuncu, çok ciddi bir jeopolitik güç vardı.
 
DARBENİN ARKASINDA KİM VAR?
 
Türkiye’deki darbe girişimi soruşturmasına neden Rusya’nın katılmasının istendiğine gelince, bu çok önemli bir soru. Bu sadece Türkiye’nin iç meselesi değildi, sadece bir siyasi güç diğerini alt etmeye çalışmadı. Darbe girişiminin arkasında jeopolitik bir ajanda vardı. Çünkü FETÖ’nün merkezi ABD’de bulunuyor ve arkasında CIA ajanları var.
 
Bu darbe girişimi ABD’nin Erdoğan’a  rejimine yaptığı bir savaş ilanıydı. Fetullah Gülen’in iadesi talep edildiğinde de bu konu iyice netleşti, çünkü iade talebi reddedildi. Bu nedenle bu darbe girişiminin Amerika’nın Erdoğan ve Türkiye’ye yönelik bir girişimi olduğu artık çok açıktır.
 
SADECE TÜRK İSTİHBARATIYLA ÇÖZÜLMEZ
 
Darbe girişimi jeopolitikti diyorum, çünkü ABD bir nedenden ötürü Erdoğan’dan memnun değildi ve onu kendi kuklası ile değiştirmek istiyordu. Bu kukla, ABD’nin Ortadoğu politikalarını Erdoğan’ın yapmadığı biçimde takip edecekti. Bu durumda jeopolitik bir darbe girişimi ile uğraşıyoruz demektir. Bu da diğer büyük jeopolitik güç olan Rusya’nın davet edilmesini gerektiriyor.

Darbe girişiminin arkasındaki gerçek stratejiyi ve paradigmayı örneğin sadece Türk istihbaratına dayanarak çözemeyiz. Çünkü bir NATO üyesi olan Türkiye’de Amerikan ajanları cirit atıyor. Türkiye, NATO kampında olarak, ABD’nin tarafında olarak, bu darbecilerin arkasındaki güçleri araştırmak için doğru yolları bulamaz. Ankara, bu darbe girişiminin gerçek ve en yakın sebepleri konusunda adaleti sunabilecek olan diğer büyük jeopolitik güce ihtiyaç duyuyor.
 
ABD SORUŞTURMAYI SAPTIRABİLİR
 
ABD hem içirde hem de dışarıda faaliyet gösteren ağları vasıtasıyla bu soruşturmayı saptırabilir. Amerikan etkisine karşı denge oluşturabilecek tek güç Rusya’dır. Aynı zamanda FETÖ’nün Sovyetler sonrası dönemden itibaren Rusya’da da mevcut olduğunu biliyoruz. Rusya’nın soruşturmaya katılması Rusya açısından da kendini güvenceye almak anlamında çok önemli. Çünkü burada da aynı Amerikancı, Gülenci ağlar mevcut. O nedenle bu soruşturmayı gerçekçi, tarafsız ve adil yapmak için birlikte yürütmeliyiz.
 
GÖREVİNİ TAMAMLAMIŞ ABD ÖRGÜTÜ
 
FETÖ’nün geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Bence örgüt Rusya’da, Türkiye’de ve diğer ülkelerde ateş altında. Ben Amerikalıların bunu gelecekte ciddi olarak kullanacağını düşünmüyorum. FETÖ,  görevini çoktan tamamlamış olan çok önemli bir Amerikancı terör örgütüydü. Erdoğan’ı indirmeye çalıştılar ve başarısız oldular.''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ankaralı - 7 yıl önce
Al birini vur ötekine. Size niçin güvenelim. Hepiniz müslüman kani ve Ortadoğu petrolü emmek için yarişiyorsunuz