Protokoldeki kavganın sebebini Enver Yılmaz açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un ezilme tehlikesi atlattığı kavganın nedeni ortaya çıktı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, konuya açıklık getirdi.

Protokoldeki kavganın sebebini Enver Yılmaz açıkladı
24 Temmuz 2017 Pazartesi 16:55

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un ezilme tehlikesi atlattığı kavganın nedenini Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, açıkladı. Aybastı Perşembe Yaylası’nda meydana gelen olayla ilgili Yılmaz, "Emniyet Müdürü’nün yeri ön sıranın bir arkasıydı. Ancak kendisi, misafir olarak bulunan Şanlıurfa milletvekilinin yerine oturdu. Kendisini ikaz ettim. Bana sinkaflı bir ifade kullandı. Sonra ortalık karıştı ama bu sırada ne benden polislere ne de polislerden bana en küçük bir temas olmadı" diye konuştu.

Ordu Emniyet Müdürü’nün il protokolünde 41. sırada bulunmasına rağmen kendisine bir arka sırada yer verdiklerini belirten Yılmaz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sabah saat 09.00’dan itibaren Emniyet Müdürü’nün koruması ön sırada bir koltuğu zapt ederek saatlerce başında bekledi. Kendisine bakan beyin hemen arkasında yer verdik ancak kendisi ısrarla milletvekilinin koltuğuna oturmak istedi. Bu esnada biz meydanda değiliz. Biz Emniyet Müdürü’nü protokolden kaldırmadık. Bunun üzerine vali bey, vali yardımcısı arkadaşımıza, bu polise o koltuğu kaldırmak için uğraşıyorlar. Ve şimdi dikkat edin, polis sayısı bazen 8’e çıkıyor. Vali beyi ve bakan beyi karşılamak için kapıdayım. Karşılıyoruz, çiçekleri veriyoruz. Meydanda da biz protokolle beş dakika alanı turluyoruz. Bakan bey, vali bey ve ben protokoldeki yerime oturuyorum. 

‘Burası milletvekilimizin yeri’

Benim oturduğumda sağımdaki iki yerde il milletvekili arkadaşlarımız ve Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin bey. Bir gün önceden bildirilmiş ve yer tahsisi yapılmıştır. İl Emniyet Müdürümüz, Urfa Milletvekilimizin yerine hızlıca oturunca ben kendisine ‘Burası milletvekilimizin yeri’ dedim.

“Git, kimsin lan”

Bana elinin tersiyle, sinkaflı “git, kimsin lan” deyince orada bir arbede çıktı. Tamamen şahitlidir, arbede esnasında da benimle emniyet müdürü arasında temas dışında, ne polis ne jandarma özel hareketten bana, ne de bizim taraftan fiili bir temas olmamıştır. 

Başından beri kurguladığı senaryoyu başlattı. Emniyet müdürü yukarıdan aşağı indi ortalığı karıştırdı, milleti birbirine düşürdü. Kendisi çekildi kenara, tüm jandarma özel harekat milletin seçtiği belediye başkanının üstüne geldi. Arkadaşlarımız Numan Bey'in himayelerinde Fatsa’ya intikal ettiler.

Fatsa Devlet Hastanesi’ne gitti il emniyet müdürümüz. Bu yayınlayacağımız belge resmi belge. Üç tane doktor kendisinin rapor verilebilecek mahiyette bir hasta olmadığını belirtmek suretiyle rapor alamıyorlar, devlet hastanesinden. Şimdi bu doktorumuzun başına bir iş gelirse, raporu vermeyen hastanelerin yöneticilerinin başına bir iş gelirse vah memleketin haline."


Etiketler; #Numan Kurtulmuş
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.