Polise internet abonelerinin kimliğine erişim yetkisi

OHAL kapsamında hazırlanan 680 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile birlikte polise, internet abonelerinin kimlik bilgilerine erişim yetkisi getirildi.

Polise internet abonelerinin kimliğine erişim yetkisi
07 Ocak 2017 Cumartesi 15:52

Olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 679, 680 ve 681 no'lu 3 yeni Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. En dikkat çekici düzenleme, polise internet abolerinin kimlik bilgilerine erişim yetkisi getirilmesi oldu.

680 sayılı KHK ile birlikte polise, internet abonelerinin kimlik bilgilerine erişim yetkisi verildi.

KHK'da "Polis, sanal ortamda işlenen suçlarda, yetkili Cumhuriyet başsavcılığının tespiti amacıyla, internet abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaşmaya, sanal ortamda araştırma yapmaya yetkilidir. Erişim sağlayıcıları, yer sağlayıcıları ve içerik sağlayıcıları talep edilen bu bilgileri kolluğun bu suçlarla mücadele için oluşturduğu birimine bildirir." hükmü yer aldı.

Bölylece 680 nolu KHK'de yer alan sosyal medya düzenlemesiyle polis, internet abonelerinin kimliğine ulaşabilecek.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.