Polis ve asker şehit eden DAEŞ'li teröristlere müebbet hapis cezası

Terör örgütü DAEŞ'in Türkiye'de ki ilk kanlı saldırısı olarak kayıtlara geçen olayda, bir polis ve bir astsubayı şehit eden DAEŞ'li 3 teröriste toplam 10 kez müebbet hapis cezası verildi.

Polis ve asker şehit eden DAEŞ'li teröristlere müebbet hapis cezası
15 Haziran 2016 Çarşamba 14:40

Terör örgütü DAEŞ'in 20 Mart 2014 tarihinde düzenlediği ve örgütün Türkiye'deki ilk kanlı terör saldırısını gerçekleştiren 3 terörist hakkında mahkeme kararını açıkladı. Niğde'nin Ulukışla ilçesinde bir polis ve bir astsubayı şehit eden, daha sonrasında gasp ettikleri kamyon şöförünüde öldüren silahlı saldırıyla ilgili, 4'ü tutuklu 9 sanığın yargılandığı davanın bugünkü 8'inci duruşmasında  gerçekleşti.

Görülen davada mahkeme heyeti nihayet karara verdi Mahkeme, Ankara Cezaevi'nde bulunan yabancı uyruklu DAEŞ'li Benyamin Xu'ya 4, Çendrim Ramadani'ye 5, Muhammed Zakiri'ye ise 1 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve 100'er yıla yakın hapis cezası verdi. Mahkemedeki diğer sanıklar hakkındada farklı hapis cezalarına mahkum edildii, para cezaları da verildi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.