PKK’dan çocuklara işkence

Güvenlik güçleri tarafından Diyarbakır Sur'da operasyonlar sırasında kurtarılan 16 yaşındaki çocuk yaşadıklarını anlattı.

PKK’dan çocuklara işkence
09 Mart 2016 Çarşamba 10:03

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar sırasında bazı detaylar dikkat çekiyor. Bunlardan biri de PKK'nın köleleştirdiği çocuklar. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik güçlerinin kurtardığı 16 yaşındaki çocuk, PKK'nın uyguladığı işkenceleri anlattı. Çocukları hücrelere kapatan PKK'nın, onları aç ve susuz bıraktığı öğrenildi.

PKK, Diyarbakır Sur'da yaşı küçük çocukları ölüme sürüklemiş. Güvenlik güçlerinin ilçede kurtardığı 16 yaşındaki çocuk, terör örgütünün uyguladığı işkenceleri tek tek anlattı. Psikolog desteğinde ifade veren talihsiz çocuk şunları söyledi: “Bizi 'özerklik ilan edilince üst düzey memur olacaksanız' diye kandırdılar. Elimize silah verip ön saflara attılar. Gerçeği görüp ayrılmak istediğimizde ise bodrumlardaki hücrelere kapattılar. İşkence yaptılar aç susuz bıraktılar. PKK Kürtlere özgürlük getireceğiz derken, bizi köleleştirdi."  

Ailesinden baskı gördüğü için evden kaçtığını söyleyen küçük çocuk, YDG-H'li bazı kişilerin sayesinde PKK ya katıldığını belirterek "Benimle yakından ilgilenen abiler yakında özerklik ilan edileceğini örgüte katılmam halinde çok iyi yere gelebileceğimi söylediler. Ama bunların hepsi yalandı. Benim gibi tüm çocukları böyle kandırdılar. Hepimiz olmayacak hayallerin peşine düştük. Sürekli bize iyi davranıyorlardı. İlk başlarda her şey çok güzeldi. Ama Sur'da gördüklerimiz bize anlatıldığı gibi değildi” dedi.

Adı gizil tutulan çocuk şöyle konuştu:  “Örgüte katıldıktan bir süre sonra ihtiyaçlarımızı bile gideremez hale geldik. Bizleri kullandıklarını hissetim. Ayrılmak istedim, benim gibi çok sayıda çocuk ve genç vardı. Terör örgütü Kürtleri ve çocuklarını köle, piyon gibi kullanıyor. Bize özgürlükten bahsedenler özgürlüğümüzü bodruma kilitledi." 

Kaynak: Akşam


Etiketler; #pkk çocuklar
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.