PKK 15 ton patlayıcıyla 13 köylüyü öldürdü

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Dürümlü Küme Evleri bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından 15 ton patlayıcı yüklü kamyonun patlatılmasıyla ilk belirlemelere göre 4 köylü hayatını kaybetmiş, 23 kişi de yaralanmıştı. Kaybolan 13 köylününde yaşanan şiddetli parlama ile küle döndüğü belirtiliyor.

PKK 15 ton patlayıcıyla 13 köylüyü öldürdü
16 Mayıs 2016 Pazartesi 11:11

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Dürümlü Küme Evleri bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından 15 ton patlayıcı yüklü kamyonun patlatılmasıyla ilk belirlemelere göre 4 köylü hayatını kaybetmiş, 23 kişi de yaralanmıştı. Kaybolan 13 köylününde yaşanan şiddetli parlama ile küle döndüğü belirtiliyor.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy Karar'ın yaptığı açıklamada "Kayıp olarak ifade edilen vatandaşlarımızın hayatlarını kaybettiğini düşünüyoruz. Cenazeler için bölgede bir kaç kez delil toplama çalışması yapıldı. Bulunabilecek ne varsa alındı. İlgili yetkililer bölgede ve köyde incelemeler ile görüşmeler yaptı. Yakınlarının kayıp olduğunu bildiren vatandaşlarımızdan alınan DNA örnekleriyle, bölgeden toplanan parçalar tek tek eşleştirmeye çalışılıyor. Eşleştirme sonucunda ailelere cenazelerini biran önce teslim etmek istiyoruz" diye konuştu.

Kamyonun içinde dinamit olduğu ve köylülerin ihbar parası olmak için kamyonu durdurmak istediği bunun için de ateş ettikleri sırada patlama yaşandığı iddialarını için Vali Aksoy "Köylülerimiz vatanperver insanlar, böyle bir durum yok" dedi.

Soruşturmadaki bilgilere göre teröristler bomba yüklü kamyonu Seyithan isimli köylünün Tanışık köyünün dışında bulunan ambarına koymak istedi. Ancak Seyithan'ın itiraz ederek, ambarına konulmasına izin vermemesi üzerine tartışma çıktı. Silahın çekilmesi ile bölgeden uzaklaşan teröristleri takibe alan köylülerin kamyonu durdurmak için tekerleklere ateş ettiği, kaçamayacaklarını anlayan PKK'lıların kaçtıkları ve uzaktan patlattığı belirtiliyor. Soruşturma halen devam ediyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.