Personel alımlarındaki mülakatlar araştırılsın teklifi Mecliste reddedildi

TBMM Genel Kurulu'nda, HDP ve CHP'nin grup önerileri kabul edilmedi.

Personel alımlarındaki mülakatlar araştırılsın teklifi Mecliste reddedildi
05 Ekim 2016 Çarşamba 17:51

Genel Kurul'da, FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanlığına AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek'in, Başkanvekilliğine AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın, Sözcülüğe AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır'ın, Katip Üyeliğe AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram'ın seçildiği, milletvekillerine bildirildi.

HDP'nin, kapatılan radyo ve televizyonlar ile ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi. CHP'nin "sözleşmeli öğretmenlik sisteminde sözlü mülakat yönteminin araştırılması" konulu grup önerisi üzerine konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, mülakatla işe alımların siyasi ve ideolojik öğretmen alımlarına yol açacağını iddia etti. Usluer, mülakatlarda adaylara yöneltilen bazı soruları okuyarak, soruların seçiminin bile siyasi davranıldığının kanıtı olduğunu iddia etti. 

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise kalkınmada birinci öncelikli illerde öğretmenlerin görev yerlerinde sabit olarak kalması için sözleşmeli öğretmenliği gündeme getirdiklerini dile getirdi. Mülakat uygulamasının sıkça tartışıldığını ifade eden Maviş, bir öğretmenin özgüveninin, iletişim beceresini test etmenin en geçerli yolunun mülakat olduğunu, bu yüzden mülakat yönteminin eleştirilmesini doğru bulmadığını ifade etti. Maviş, mülakatlardaki soruların bilim adamları, redaksiyon kurulu, uzmanlar tarafından hazırlandığını, soruların bilimsel süzgeçten geçirilerek, dil, anlatım, ifade açısından redaksiyon yapılarak mülakat komisyonlarına gönderildiğini anlattı. AK Parti'li Maviş, hazırlanan sorular dışında mülakatta başka bir soru sorulduğuna dair somut bir bilgi, belge bulunması halinde bu konunun araştırılmasına, sorumlular hakkında soruşturma açılmasına destek vereceklerini  belirtti. Maviş, söz konusu soruların sorulduğuna dair bir bulguya rastlamadıklarını dile getirdi ve CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.