Pentagon'dan 'Türk askeri illegal' sözüne yalanlama

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Albay John Dorrian'a atfedilen 'Türk askerinin Irak'taki varlığı illegal' şeklindeki ifadenin "açık bir şekilde ve tamamen yalan" olduğu belirtildi.

Pentagon'dan 'Türk askeri illegal' sözüne yalanlama
07 Ekim 2016 Cuma 08:48

ABD Savunma Bakanlığı, DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcülerinden Albay John Dorrian'a atfedilen 'Türk askerinin Irak'taki varlığı illegal' şeklindeki ifadenin "açık bir şekilde ve tamamen yalan" olduğunu bildirdi.

Pentagon sözcülerinden Matthew Allen, AA muhabirine yaptığı yazılı açıklamada, koalisyonun sözcülerinden Albay Dorrian'a atfedilen sözlerin "açık bir şekilde ve tamamen yalan" olduğunu ifade etti.

Albay Dorrian'ın böyle bir ifadeyi kullanmadığını vurgulayan Allen, "Kendisi brifinglerinde bu tür bir ifadeyi hiç kullanmamıştır; onun sözleri yanlış yorumlanmış olmalı." dedi.

Açıklamada, Albay Dorrian'ın Türkiye'nin Irak'taki askeri varlığı ile ilgili konularda özellikle yorum yapmamaya dikkat ettiğini vurgulayan Allen, Amerikalı komutanın bu konuda Türkiye ile Irak arasında diplomatik diyalog görevinin bulunduğunu hatırlattı.

Allen, "Biz, bu konunun Türkiye ve Irak hükümetleri arasında çözümlenecek diplomatik bir konu olduğuna inanmaya devam ediyoruz ve meselenin çözümünde diyalog yolunu destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.