Pasaport kuyruğunda çileli bekleyiş tarih oluyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Polnet bilgi sisteminin yeni versiyonu, pasaport işlemlerinin daha hızlı yapılması amacıyla Atatürk Havalimanı'nda da test edilmeye başlandı.

Pasaport kuyruğunda çileli bekleyiş tarih oluyor
06 Mayıs 2017 Cumartesi 16:21

Pasaport kuyruğunda saatlece süren cileli bekleyiş artık tarihe karışıyor.

Pasaport işlemlerinin daha hızlı yapılması amacıyla oluşturulan Emniyet Genel Müdürlüğü Polnet bilgi sisteminin yeni bir versiyonu Atatürk Havalimanı'nda test edilmeye başlandı.

Alınan bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'nın yanı sıra diğer gümrük kapılarında da kullanılan sistemde zaman zaman yaşanan aksaklıkların önüne geçilmesi için bazı çalışmalar başlatıldı.

Mevcut sistemin test aşamasındaki yeni yazılım versiyonuyla birçok kurumdan bilgi akışı daha hızlı şekilde sağlanacak. Bu sayede yurda giriş ve çıkış işlemi yapan pasaport kontrol noktalarındaki polisler, daha kapsamlı sorguya çok kısa sürede erişebilecek. Böylelikle yolcunun geçiş süresi de kısalacak.

Havalimanında test aşamasına giren sistemle pasaport kontrollerindeki yoğunluğun azaltılması hedefleniyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.