Paralel yapıdan darbe girişimi

Akşam saatlerinden itibaren paralel yapıya mensup askerler Türkiye Cumhuriyeti'ne darbe girişiminde bulundu. Ankara ve İstanbul'da askerler sokağa inerken, bazı yerlerde çatışmaların olduğu ifade ediliyor. Ankara, İstanbul darbe girişimi ile ilgili detaylar haberimizde.

Paralel yapıdan darbe girişimi
15 Temmuz 2016 Cuma 23:20

Akşam saatlerinde Ankara semalarında uçan F-16 savaş uçakları ve İstanbul Boğaz Köprüsü'nün askerler tarafından trafiğe kapatılması sonrasında gündem bir anda darbe mi oluyor sorusuna yöneldi. Paralel yapıya bağlı bazı subayların darbe girişiminde bulunduğu ifade edilirken, konu ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım önemli bir açıklama yaptı.

Fettullah Gülen'e bağlı Fettullahçı Terör Örgütü mensubu askeri subayların darbe girişiminde bulunduğu ifade ediliyor. Tüm emniyet birimleri Ankara ve İstanbulda teyakkuzda bulunurken,  Örgütü FETÖ mensubu paralel subaylar darbe girişiminde bulundu. Darbe girişiminde bulunan askerlerin ABD destekli olduğu iddia edilirken, emniyet birimlerinin teyakkuzu sürüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı elinde silahla sokağa inen askerler hakkında soruşturma başlattı. 

Ankara Yenimahallede bulunan MİT binasında çatışmaların olduğu ifade edilirken, paralel yapıya mensup askerlerin darbe teşebbüsü devam ediyor. 


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.