Panama Belgesindeki Türk isimler

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ), Panama belgelerinin ikinci bölümünü yayımladı. ICIJ'nin internet adresinden ülkelere göre arama yapabilmek için yayımlanan ikinci bölümde Türkiye'den 100 civarında şirket bulunuyor.

Panama Belgesindeki Türk isimler
10 Mayıs 2016 Salı 10:20

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ), Panama belgelerinin ikinci bölümünü yayımladı. ICIJ'nin internet adresinden ülkelere göre arama yapabilmek için yayımlanan ikinci bölümde Türkiye'den 100 civarında şirket bulunuyor. Panama belgelerinde ünlü iş adamlarınında ismi de geçiyor.

Mossack Fonseca'dan sızdırılan Panama belgelerine 214 bin şirkete ait yeni kayıtlar eklendi. Bu kayıtlarda İngiltere'den 17 bin, Rusya'dan 11 bin, Birleşik Arap Emirlikleri'nden 8 bin, ABD'den 6 bin, Fransa'dan 304, Almanya'dan 200 ve Türkiye'den 100 civarında şirketin bilgilerine yer veriliyor.

Panama Belgeleri'nin ikinci bölümünde arama yapıldığında da Türkiye'den de önemli isimler, Koç Holding, Vuslat Doğan Sabancı, Ömer Sabancı, Cemre Birand, Mehmet Ali Birand, Çalık Enerji A.Ş., Altınbaş, İnan Kıraç, ENKA, Tuncay Özilhan, Zorlu Holding, Serdar Bilgili yer alıyor.

Tam olarak Türkiye'deki şirket ve iş adamlarının listesine ulaşmak için "ICIJ" internet sayfasına bakabilirsiniz.

Bazı zenginler vergi sorumluluklarından kaçınmak için offshore hesaplarını kullanmasını ortaya çıkaran Panama belgeleri, Panama merkezli avukatlık şirketi Mossack Fonseca'dan kimliği belirsiz bir kaynak tarafından sızdırılmış ve şirket tarafından herhangi bir yasadışı faaliyette bulunmadığını savunuyor. Geçen hafta şirket veritabanının kamuya açılmasını önlemek için mahkeme kararı aldırmıştı. Ancak belgeleri elinde bulunduran Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyomu (ICIJ) kararı göz ardı etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.