Palm yağına kısıtlama getirilecek mi? Bakan Akdağ'da açıklama

Geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü Nutella'nın içinde bulunan Palm Yağı nedeniyle tartışmalar yaşanmıştı. Peki Palm yağına kısıtlama getirilecek mi? Nutella raflardan inecek mi? İşte Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan açıklama...

Palm yağına kısıtlama getirilecek mi? Bakan Akdağ'da açıklama
18 Ocak 2017 Çarşamba 15:25

Dünyaca ünlü ve sevilen Nutella'nın içerisinde bulunan Palm Yağı tartışmaları, Sağlık Bakanlığını harekete geçirdi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Palm yağının kısıtlama getirilip getirilmeyeceğine yönelik bilgilendirmede bulundu.

Bakan Akdağ'ın açıklaması:

"Biliyorsunuz bu husustaki uygulamalar Tarım Bakanlığı denetimi altında. Bizde bakanlık olarak irtibat halindeyiz. EFSA bu konuda bazı açıklamalar yaptı. Ancak risk düzeyi için daha ileri bir çalışma yapılması gerektiğini de söyledi. Şu anda EFSA açısından, Dünya sağlık Örgütü açısından Palm yağına ilişkin bir kısıtlama kararı yok ama bunun riskli olabileceği ve çalışmaların sürmesi gerektiğini söyledi. Tarım bakanlığımız bu konuda çalışmalarını sürdürüyor.

Palm ya da (trans yağları) kızartma yağlarının kullanılması, bugün risk tespit edilemese bile yarın öbür gün risk olabilir. Biz daha tabii beslenmeliyiz. Günlük gıda tüketimimizin ana maddesi haline getirmemeliyiz. Tabii ürünler tüketmeye dikkat etmeliyiz"

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.