Ömer Halisdemir'in nasıl şehit edildiği belirlendi

15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurarak öldürmesiyle darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'in nasıl haince öldürüldüğü ortaya çıktı.

Ömer Halisdemir'in nasıl şehit edildiği belirlendi
15 Ağustos 2016 Pazartesi 09:51

15 Temmuz kanlı darbe girişiminde hain Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurduktan sonra ilk demokrasi şehidi olan Ömer Hlisdemir'in nasıl şehit olduğu ortaya çıktı.

Şahadet emri: Onu karargâha girmeden öldür!​

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek için  harekete geçen darbeci general Semih Terzi'nin hain olduğunu öğrenen ÖKK Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Astsubay Ömer Halisdemir'i arayarak "Tuğgeneral Semih Terzi vatan hainidir. Onu karargâha girmeden öldür! Biliyorsun bunun sonunda şahadet var. Hakkını helal et" dedi. Halisdemir de şahadet emrine karşılık "Başüstüne komutanım, hakkım helal olsun" diye karşılık verdi.

Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvet Komutanlığı'na gelen darbeci general Semih Terzi ve be yanındaki 10 kişilik timin karşısına cesurca çıkan Astsubay Ömer Halisdemir, "Karargâha giremezsiniz, Zekai paşanın emri" demesinin ardından cuntacı general Terzi'yi alnından vurdu.

Kurşun yağmuruna tutuldu

Vatan haini Terzi'yi alnından vurup öldürmesiyle darbe girişiminin seyrini değiştiren Halisdemir, ana binanın yanındaki ağaçlık alana yönelirken Terzi'nin yanında bulunan 10 koruma tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Ağır yaralanan Halisdemir, hainler tarafından kolundan karargâh binasının önüne kadar çekip üzerine şarjörü boşalttığı saptandı. Halisdemir'in vücudundan 30 kurşun çıktı. Astsubay Halisdemir'i orada bırakarak cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi'yi hemen helikopterle GATA'ya götürdükleri ancak helikopterde öldüğü belirlendi.

30 kurşuna 30 hatim

Kahramanmaraş'taki yatılı Kuran kurslarında şehit astsubay için 150 hatim okundu. 30 kurşunla şehit olan Halisdemir için 30 müftü ve imam da 30 hatim indirdi.


Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Nur içinde yat.