OHAL uzayacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OHAL açıklaması

OHAL devam edecek mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum ve OHAL ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. PEki OHAL ne zaman sona erecek? İşte detaylar.

OHAL uzayacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OHAL açıklaması
27 Ocak 2017 Cuma 09:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika gezisi dönüşünde gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Cumhurbaşkanı, mevcut devam eden Olağanüstü Hal ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki OHAL devam edecek mi, referandum zamanında Türkiye'de OHAL olacak mı? İşte merak edilenler.

Su uyur, düşman uyumaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, OHAL'in devam edeceğinin sinyalini verdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Bizim güzel sözümüz var: Su uyur düşman uyumaz! Bunlar bu milletin, bu vatanın düşmanları. Tüm tedbirlerimizi alıyoruz. Şu anda yargının, güvenlik güçlerimizin yaptığı nedir?" dedi.

Biz burada netice alana kadar yola devam edeceğiz

Gerekli adımların atıldığını ifade eden Erdoğan, "Bu anlamda gerekli adımları atmaktır. Burada şu kadar kişi alınsın sonra duralım, asla böyle bir şey söz konusu değil. Aynı şekilde OHAL ile ilgili olarak da, ‘şurada keselim’ diye bir şey de yok. Biz burada netice alana kadar yola devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

OHAL ile seçim olmaz diye bir şey yok

Referandum sürecinde OHAL'in devam etmesi, rahat bir zemin oluşturacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Referanduma OHAL ile gidilmesi çok daha rahat bir zemin de hazırlayabilir. Hükümetin de bu inançta olduğu kanaatindeyim. Çünkü OHAL ile seçim olmaz diye bir şey yok. Hatırlayın biz iktidara gelmeden önce de Türkiye’de OHAL vardı; seçim de OHAL ortamında yapılmıştı. OHAL’i o dönemde biz iktidara geldikten sonra kaldırdık." dedi.

Referandum sürecinde OHAL'in 3 ay daha uzatılması bekleniyor. 
 

   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.