OHAL komisyonuna nasıl başvurulacak? Başvuru nasıl yapılmalı?

OHAL Komisyonuna başvuruların bugün başlaması nedeniyle bazı kişiler nasıl yapılacağını merak ediyor. OHAL komisyonuna nasıl başvurulacak? Komisyona başvuru nasıl yapılmalı? Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

OHAL komisyonuna nasıl başvurulacak? Başvuru nasıl yapılmalı?
17 Temmuz 2017 Pazartesi 16:16

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında ilan edilen Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile çok sayıda kişiler ihraç edildi ve edilmeye de devam ediyor. İhraç edilenlerden yapılan itirazlar nedeniyle iade KHK'ları da yayınlanmaya başladı. Peki OHAL komisyonuna başvurular nasıl yapılmalı? Bu soru ihraç edilenler tarafından çok kez aratılıyor.

İşte yapmanız gerekenler;

Bugün'den itibaren alınmaya başlayan başvurular aşamalar ile gerçekleştirilecek. İşlem yapmak için ilk başta "http://ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr" adresine girilmesi gerekecek. Sayfadaki şahsen başvuru kısmından, gerekli kişisel bilgiler girilip, telefona SMS onayı kodu yani tek kullanımlık şifre alınacak.

İlk aşama SMS onay kodu girildikten sonra sona erecek.

İkinci aşamada ise nüfus kayıt bilgileri otomatik olarak gelecek. Lisans bilgileri ile iletişim bilgileri tekrar girildikten sonra bu sayfadan ileri denilip 3. aşamaya geçilecek. Bu aşamada ilgili KHK numarası otomatik gelecek. Eğer bu durumda bir hata  ile karşılaşırsanız KHK Ekle butonuyla ekleme yapacaksınız.

Diğer aşamada 6000 karakter ile sınırlandırılan yani yaklaşık 2 sayfalık dilekçe yazılacak. Dilekçenin verileceği Valilik seçilecek. Beşinci aşamada, dilekçenin ön izlemesine bakılıp, print edilecek, yani sayfa yazdırılacak. Yazıcı çıktısı alınan dilekçe, beyan edilen Valiliğe teslim edilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.