OHAL 1-1,5 ay içerisinde bitebilir

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, OHAL ile ilgili gazetecilerin sonuçlarını yanıtladı. Kurtulmuş, OHAL'in operasyonların sona ererse 1-1,5 ay içerisinde bitebileceğini ifade etti.

OHAL 1-1,5 ay içerisinde bitebilir
21 Temmuz 2016 Perşembe 14:08

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gazetecilerin karşışına geçerek gündeme dair merak edilenleri açıkladı. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Türkiye'de OHAL kararı alınmasını söylediğini ifade etmişti. Basın mensuplarına açıklama yapan Numan Kurtulmuş, Türkiye'de birçok kez OHAL ilan edildiğini ancak bunların millete karşı olduğunu ifade etti. 

Devletin içindeki FETÖ'ye karşı OHAL'in ilan edildiğini ifade eden Numan Kurtulmuş, vatandaşa hiçbirşey olmayacağını ifade etti. OHAL uygulamasında günlük yaşamın etkilenmeyeceğini ifade eden Numan Kurtulmuş, sokağa çıkma yasağının öngörülmediğini ifade etti. 

Numan Kurtulmuş OHAL'in FETÖ'ye karşı alındığını ve FETÖ yapılanmasının temizlenmesi halinde 1-1,5 ay içerisinde OHAL'in kaldırılacağını ifade etti. Rus uçağının düşürülmesiyle ilişkili sorulara da cevap veren Kurtulmuş, konu ile ilgilin araştırıldığını ifade etti. Darbe girişiminin geri püskürtüldüğünü ve TSK envanterinde kayıp aracın olmadığını söyledi. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.