O stadyuma Şehit Erol Olçak'ın adı verilecek

15 Temmuz Şehitleri Köprüsü'nde verdiği mücadelede oğlu ile birlikte şehit olan Erol Olçak'ın adı stadyuma verilecek.

O stadyuma Şehit Erol Olçak'ın adı verilecek
12 Ekim 2016 Çarşamba 12:27

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde darbeci askerlere karşı 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü'nde verdiği mücadelede oğlu ile birlikte şehit olan Erol Olçak'ın adı Beylerbeyispor'un standyumuna verilecek.

Beylerbeyispor Yönetim Kurulu'nun son toplantısındaki Beylerbeyi 75. Yıl Stadı'nın yeni adının değiştirme kararı için açıklama yapan Başkan Mustafa Yazıcı, "Haftaya yapacağımız törenle stadımıza; 15 Temmuz gecesi oğlu ile birlikte köprüde şehit olan Erol Olçak'ın adını vereceğiz. Stadımız bundan böyle Şehit Erol Olçak Stadı olarak anılacak" ifadesinde bulundu.

İşadamı Mustafa Hacıkerimoğlu ise "Beylerbeyi, Kurtuluş Savaşı'nın başladığı semttir. Kuvayi Milliye'nin olduğu yerdir. Erol Olçak ve 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde darbeci cuntaya karşı tüm halkımızla yaptığı destansı direniş sergileyip bu yolda hayatlarını kaybeden Türkiye'nin kahramanlarındandır. Stadın adının Erol Olçak Stadı olarak değişmesi 15 Temmuz'da kahramanca ölenlerin bir simgesi olacak ve hiç unutulmayacak" diye konuştu.

Başkan Mustafa Yazıcı stadın gelecek yıl yenilenmesi müjdesinden dolayı "Yeni stat için Cumhurbaşkanımıza, bakanımıza ve Üsküdar Belediye Başkanına şimdiden teşekkür ederim" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.