O Doktor Halkın Seviyesine İnmiş!

Karaman'da acile getirilen ve yaşama döndürülen çocuk için "kızın öldü, kurtaramayız" tarzı ifadeler kullanan doktor hatasını anlamış.

O Doktor Halkın Seviyesine İnmiş!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Geçtiğimiz günlerde haberlere yansıyan bir olayda 12 yaşındaki ağır yaralı bir kızın babasına mesleki etik kurallarına aykırı bir şekilde oğlunun zaten ölü olduğunu söyleyen doktor Twitter üzerinden kendini savundu. Suçunu "halkın seviyesine inmek" olarak adlandıran doktor, halkın üstünde bir makamda olduğuna da dikkat çekmiş oluyor.

Olayda eleştirilen doktor,  eleştiri konuları arasında yer alan vicdani durumlar ve hastaya empatiden yoksun olması ile ilgili en ufak bir açıklama yapmazken, suçunun mesleki terimler kullanmadan halk diliyle konuşmasından kaynaklandığını belirtiyor. 

Öte yandan hekim E.Ö "Bizler dereceyle okumuş ve kafa yormuş insanlarız, bu ülkenin beyinleriyiz" gibi ifadeler kullanarak halkla olan ilişkisine de dikkat çekti. 

Doktor E.Ö geçtiğimiz günlerde boynundan yaralanan 12 yaşındaki kız çocuğunun babasına  'Kurtaramayacağız. Kaybettik. Boynu kırık gibi görünüyor" ifadelerini kullanmıştı. Kızının baygın olduğunu söyleyen babaya ikinci kez açıklama yapan hekim bu kez de "Amcam elimizden geleni yapıyoruz, ama olmaz zor. Keşke. Zaten ölü olarak geldi. Baygın değil, o ölü. Ne diyeyim" şeklinde konuşmuştu.

 


Etiketler; #karaman doktor
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.