Nurettin Canikli: "Milletvekili ve bakanlar da dahil aktif olarak Bylock kullanan yok"

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ soruşturmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. FETÖ'nün tamamen bitirilmediğini söyleyen Canikli, Milletvekilleri ve Bakanlarda Bylock kullanan olmadığını söyledi.

Nurettin Canikli: "Milletvekili ve bakanlar da dahil aktif olarak Bylock kullanan yok"
04 Temmuz 2017 Salı 15:45

Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik soruşturmalar devam ediyor. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ mensuplarının kamudan ihraçları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özellikle toplum tarafından tartışılan konuya değinen Canikli, Aktif vekillik yapan ve Bakanlardan Bylock kullanan olmadığını ifade etti.

Siyasi Kanatta Bylock kullanan hiç kimse tespit edilmemiştir

FETÖ soruşturmalarında aktif siyasetten kimsenin çıkmaması konuşulan konulardan birisi haline geldi. FETÖ terör örgütünün devletin tüm kademelerine sızdığı bilinirken, siyasi kanattan FETÖ mensubu çıkmaması tartışma konusu. Konu ile ilgili Başbakan Nurettin Canikli önemli açıklamalarda bulundu. FETÖ'cü kriptoların olduğunu ifade eden Canikli, "Şu anda tüm aktif milletvekilleri için muhalefet milletvekilleri için de söylüyorum, Bylock kullanan hiç kimse tespit edilmemiştir. Bugün itibariyle milletvekili ve bakanlar da dahil aktif olarak bylock kullanan yok. şeklinde konuştu.

İddia edenler varsa bilgileri paylaşsınlar

FETÖ'cü Milletvekillerinin olduğunu iddia edenlerin bilgileri paylaşması gerektiğini ifade eden Canikli,  "İddia edenler varsa bilgileri paylaşsınlar. Biz de memnun oluruz. Şu ana kadar 300'den fazla FETÖ bağlantısı nedeniyle ihraç edilmişlerdir. Bu gerçekten çok tehlikeli bir örgüt. Kriptoların olduğunu biliyoruz." dedi. 

FETÖ'nün kripto kesiminin çok iyi gizlendiğini belirten Canikli, kritik noktalarda FETÖ'cülerin olabileceğini ifade etti. Canikli,  "Evet olabilir. Ama bilmiyoruz kim olduklarını. Tespit ettikçe gereğini yapıyoruz." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun politikalarında terör örgütlerine yakınlık vardır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşünü eleştiren Canikli,  "Kılıçdaroğlu'nun politikalarında terör örgütlerine yakınlık vardır. CHP'lilerin teröristlerin cenazelerinde nasıl gözyaşı döktüğü biliniyor herkes tarafından Sayın Kılıçdaroğlu'nun sadece sokaklar değil meclisi terörize edecek talimatlar verdiğine şahit olduk." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.