Noterlerde elektronik dönem, 7/24 hizmet

Noterlik işlemlerde artık 1 Mart'tan itibaren yeni dönem başladı. Noterler, elektronik ortamda 7/24 hizmet sağlayabilecek.

Noterlerde elektronik dönem, 7/24 hizmet
08 Mart 2016 Salı 08:53

Noterlik işlemlerde artık mesai saati sorunu kalmadı. Yürürlüğe giren yeni yasa sayesinde noterlik işlemler, elektronik ortamda yapılabilecek. Bu uygulamaya olanak sağlayan 1512 sayılı Noterlik Kanunu'na eklenen 198/A maddesi 1 Mart'ta yürürlüğe girdi. 

Yasa kapsamında, elektronik ortamda tespit uygulamasıyla sosyal medya ve internet sitelerinde görülen bir paylaşımın kaydı yapılabilecek. Noterlik işlemlerinin tümü e-arşive kaydedilecek ve yasal sınırlar çerçevesinde elektronik ortamda paylaşılabilir hale gelecek.

Türkiye Noterler Birliği (TNB) Başkanı Yunus Tutar, "TNB'yi 7/24 hizmete açıyoruz. Artık internet ortamında kişiye karşı işlenen suçlar tespit altına alınacak" dedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.