Nazlı Ilıcak Kimdir? Nazlı Ilıcak hakkında gözaltı kararı çıktı

FETÖ'nün medya ayağında bulunan her seferinde Fettullah Gülen'e övgüler yağdıran eski gazeteci Nazlı Ilıcak hakkında gözaltı kararı çıktı. PEki FETÖ'cü Nazlı Ilıcak kimdir? Nazlı Ilıcak nerede ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Nazlı Ilıcak Kimdir? Nazlı Ilıcak hakkında gözaltı kararı çıktı
25 Temmuz 2016 Pazartesi 09:49

Fettullah Gülen'ın lideri olduğu FETÖ operasyonu kapsamında örgütün sosyal medyadaki destekçisi gazeteci Nazlı Ilıcak hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Sabah saatlerinde İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı İrfan Fidan, Nazlı Ilıcak hakkında gözaltı kararı verdi. FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlara hız kesmeyen devlet, sosyal medya sitesi Twitter üzerinde FETÖ'ye övgüler yağdıran ve devleti eleştiren Nazlı Ilıcak hakkında gözaltı kararı çıkardı.

Şuan Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunduğu iddia edilen FETÖ'cü Nazlı Ilıcak'ın yakalanması için İstanbul Polisi Muğla Polisi ile temasa geçti. Başsavcılık Nazlı Ilıcak haricinde 41 kişi hakkında da FETÖ/PDY terör yapılanmasının meday ayağı olduğu gerekçesiyle gözaltı kararı çıkardı. 

Nazlı Ilıcak Kimdir?


1944 yılında Ankara’da doğan Nazlı Ilıcak,  Liseyi Fransız Kız Lisesi’nde (Notre Dame de Sion) tamamladı. Lozan Üniversitesi Siyaset Bilimi Fakültesi’nden mezun oldu. 1974 yılında Tercüman Gazetesi’nde köşe yazılarına başlayan Ilıcak, Tercüman, Meydan, Akşam, Yeni şafak ve Bugün gazetelerinde çalıştı. Refah Partisi’nden İstanbul milletvekili seçildi.  Bir ara Sabah gazetesinde de yazılar yazan Ilıcak, FETÖ'nün ortaya çıkması sonrasında, devlete düşman olarak, FETÖ hakkında övgü dolu yazılar yazmaya başladı. Son olarak 15 Temmuz 2016 darbe girişimini hakkında milletin sokağa çıkmasını engellemeye çalışan ve devletin FETÖ operasyonlarına Cadı Avı diyen Ilıcak'ın yakalanması için gözaltı kararı çıkarıldı.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.