"Namaz Kılmayan Hayvandır" diyen Mustafa Aşkar'a soruşturma açıldı

Ramazan aylarında iftar öncesi TRT 1 ekranlarında yayınlanan iftar programına katılan ve canl yayında " Namaz kılmayan hayvandır" sözleriyle tepki toplayan Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Aşkar hakkında Ankara Üniversitesinin disiplin soruşturması açtığını bildirildi.

"Namaz Kılmayan Hayvandır" diyen Mustafa Aşkar'a soruşturma açıldı
17 Haziran 2016 Cuma 11:45

TRT 1 ekranlarında iftar öncesi programa katılan ve sarf ettiği sözler nedeniyle büyük tepki toplayan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Aşkar hakkında soruşturma açıldı. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, iftar öncesi yayınlanan programda namazla ilgili kullandığı sözleri nedeniyle, üniversite öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Aşkar hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Haberi yazılı açıklamayla yapan Ankara Üniversitesi rektörü Erkan İBİŞ, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın bir televizyon kanalında yayınlanan iftar öncesi programda, "namaz kılmayanların hayvan olduğunu" ifade eden talihsiz açıklamasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Manevi ruhuyla İslam aleminin el üstünde tuttuğu ramazan ayında, sağduyu sahibi hiçbir insanın kabul etmeyeceği bu söylemin, İslam'ın hikmet dili ve rahmet mesajıyla bağdaşmadığını belirten İbiş, "Toplumsal infiale neden olabilecek bu sözleri nedeniyle Prof. Dr. Aşkar hakkında soruşturma başlatıldığını belirtmek istiyorum." açıklamasını yaptı. 

İnsanların dini değer ve inançlarına saygı gösterilmesi ve nefret, ayrımcılık söylemlerine karşı taviz verilmemesi konusundaki tutumlarını kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı. 

Prof Dr. Mustafa Aşkar, tepki toplayan sözleri için ne açıklamada bulundu?

TRT 'de yayınlanan iftar özel programında söylediği sözler nedeniyle büyük tepki toplayan Mustafa Aşkar, " ​Bir kesim sözlerimi çarpıtarak işine geleni aldılar ve programdaki tüm konuşmamı bütünlüğü içerisinde değerlendirmediler. İslam düşmanlığı yapanlar, benim sırtımdan İslama saldırdılar. Kaldı ki; programda söylediğim ifade bana ait değildir, biz sadece nakil yaptık. "Yoksa sen, hakikaten onların çoğunun, (hakkı) dinlediklerini veya düşünüp anladıklarını mı zannediyorsun? Hayır! Öyle değil. Onlar hayvanlar gibidir, hatta yolca daha şaşkındırlar" şeklindeki  Kuran-ı Kerim'deki Furkan Suresi 44. ayetini referans alarak konuyu ele aldım. Konuşmam esnasında, 'Kimse alınmasın ama Kuran-ı Kerim'de Furkan Suresi'nde de böyle diyor' şeklinde ifadelerim yer aldı. Doğru, bu ayette mekkeli müşriklerden söz ediliyor ve zaten Mekkeli müşrikler de namaza karşı olduğu için bu hitaba maruz kalıyor. Ülkemizi ve toplumumuzu karıştırmak isteyen İslam düşmanı çevreler benim sözümü cımbızlayarak bana ve benim üzerimden İslam'a ve müslümanlara saldırmış oldular. Ben bu gerçeği programda açıkça söyledim ve söylerken de maalesef canlı yayının azizliği olarak sert bir üslupla söylemiş oldum.
Ben açıkladığım görüşümden dönmüş değilim." dedi.

Sözlerinden geri adım atmadığını ifade eden Aşkar, "Ben sözlerimden geri adım atmıyorum. Bu bir ilmi tespittir. Benim ifade tarzım yanlış oldu ve bu yanlış tarzım nedeniyle yine medya aracılığıyla kamuoyundan özür diledim. Ben doğru bildiğimi söyledim fakat doğruyu söylerken üslup hatası yaptım. Benim üslup hatamdan dolayı eğer incinenler omuşsa yine de özür dileriz."


Etiketler; #öğrenci nakil
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.