MİT TIR'ları soruşturmasından 7 kişi tutuklandı!

MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltındaki 6 asker ve 1 vaiz tutuklandı.

MİT TIR'ları soruşturmasından  7 kişi tutuklandı!
06 Eylül 2016 Salı 23:21


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili gözaltına alınan 6 asker ve 1 vaiz tutuklandı. 

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından Cumhuriyet savcılığına çıkarıldı. 
Savcılık ifadelerinin ardından KHK ile görevlerinden ihraç edilen 1 vaiz, 1 yarbay, 4 yüzbaşı, 2 üsteğmen ve 2 astsubay olmak üzere 10 şüpheli tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 

İstanbul nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusunun ardından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Yarbay Erdal Turna, astsubay Halil Alp, " FETÖ silahlı terör örgütü üyesi olmak, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", Yüzbaşılar Muharrem Birinci, Celil Yüzyıl, Reşat Durak, Cemal Özsoy ve vaiz ömer Faruk Şentürk, "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme, devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve FETÖ Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlarından tutuklandı. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.