Milli Savunma Bakanı Işık: Sınırdaki duvar...

Sınırda incelemelerde bulunmak için Mardin'e giden Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Şu ana kadar 690 kilometresi  tamamlandı. Önümüzdeki ayın sonuna kadar da tamamını bitirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Milli Savunma Bakanı Işık: Sınırdaki duvar...
11 Haziran 2017 Pazar 17:42

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Mardin'e giderek Suriye sınırının sıfır noktasındaki Şehit Çoban Hudut Karakoluna gitti. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte incelemelerde bulunan Bakan Işık, karakolda incelemelerde bulunarak gözetleme kulesine çıktı. 

Bakan Işık, incelemelerle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Burası, 2011'de Bakanlığımızın Aselsan ile  yaptığı işbirliği çerçevesinde elektronik donanımla donatılan ve kendi sorumluluk  alanındaki yaklaşık 4,5 kilometreyi 24 saat gece, gündüz, görüş kameralarıyla  izleyen bir karakolumuz.

Bunun toplam uzunluğu 828 kilometre. Şu ana kadar 690 kilometresi  tamamlandı. Önümüzdeki ayın sonuna kadar da tamamını bitirmeyi hedefliyoruz. Bu,  sınırlardan yasa dışı geçişleri ve özellikle kaçakçılığı çok büyük oranda  engelledi. Bunu tamamlıyoruz ancak bununla da yetinmiyoruz. Özellikle sınır  fiziki güvenlik sistemi tamamlandıktan hemen sonra da artık entegre sınır  güvenliği sistemini hayata geçiriyoruz. Burada sadece duvar, tel, yol ile  kalmıyoruz, fiber optik sensörlerden kulelere, geniş alan gözetleme sistemlerine,  teknolojik pek çok imkanı sınırımızın güvenliği için devreye alıyoruz.

Biz de bugün Kara Kuvvetleri Komutanımız ve İkinci Ordu Komutanımızla  yapılanları bizzat yerinde görmek, askerlerimizi de görev alanlarında ziyaret  etmek için buradayız. Şu an çalışmalar iyi gözüküyor. Buradaki çalışmalara  ilişkin bize Ankara'da sunulan raporlarla sahadaki uygulamaların örtüştüğünü  görmekten de memnunuz.
 


Etiketler; #sınır #msb
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.