Milli Savunma Bakanı Işık: Hiç kimse TSK mensuplarını...

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 28 Şubat'ın 20. yılı için yaptığı açıklamada Hürriyet'in Karargah rahatsız yazısına da tepki gösterdi.

Milli Savunma Bakanı Işık: Hiç kimse TSK mensuplarını...
28 Şubat 2017 Salı 14:14

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, P&G Türkiye'nin Gebze'deki fabrikasındaki açılışta konuştu. Bakan Işık gündemin öne çıkan başlıkları olan 28 Şubat ve Karargah rahatsız yazısı için önemli açıklamalarda bulundu. 

28 Şubat ile birlikte arzu edilmeyen bir sürecin başladığını söyleyen Bakan Işık, Necmettin Erbakan'ı da rahmetle andı. Erbakan'ın ortaya koyduğu vizyonu Türkiye'nin gecikmeli olarak hayata geçirdiğini bildiren Işık, şu sözleri söyledi:

TSK'nın görevi bellidir

"O süreçte maalesef askerler kendilerine bir rol biçtiler. Türkiye'nin siyasetine müdahale ettiler. Yani siyasete karıştılar. Politikanın içerisine girdiler. Türkiye'ye çok şey kaybettirdiler. Ama en çok kaybeden kurumlardan bir tanesi de maalesef Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) oldu. Hiç kimse TSK mensuplarını siyasetin içine çekme gayretine girmesin. Askerin görevi bellidir. Yurdu savunmaktır. Bunun dışında hiçbir görevi yoktur.

Hiç kimse kendi görevinin dışına çıkmasın

İktidar yönetme görevini alacak, muhalefet de denetim ve eleştiri görevini alacak. 28 Şubat dönemi maalesef bizim Türkiye'de hain FETÖ'cülerin, TSK ve kamu kurumlarına da en fazla sızdığı dönem oldu. O dönemde oluşan boşluktan en fazla bu FETÖ ihanet şebekesi yararlandı. Güçlü bir demokrasi, güçlü bir ekonomi, güçlü bir silahlı kuvvetler için diyoruz ki herkes kendi görevini yapsın. Hiç kimse kendi görevinin dışına çıkmasın, hiç kimse de kimseyi kendi görevinin dışına da çekme gayreti içinde olmasın. Türkiye emin adımlarla yoluna devam edecek. Türkiye bundan sonra da kendisine güvenen kimseyi mahcup etmeyecek.

Bu coğrafyada Türkiye, caydırıcı gücünü sadece demokrasisinden ve ekonomisinden alamaz. Onlar gerek şartlardır ama güçlü bir silahlı kuvvetler de bu bölgede bizim esenliğimizin teminatıdır. Bunun için her alanda TSK'nın geliştirilmesi için gayret sarf ediyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.