MHP Kongreye gidiyor! Olağanüstü kongre ne zaman yapılacak?

Ankara 2. İcra Mahkkemesi MHP'li muhaliflerin kurultay yapılmasının engellenmesi itirazını kabul etti. Bu karar ile akıllara ilk MHP kurultayının ne zaman yapılacağı sorusu geldi. Peki MHP Olağanüstü kongre ne zaman yapılacak? Tosya ve Gemerek mahkemesinden yeni bir karar.

MHP Kongreye gidiyor! Olağanüstü kongre ne zaman yapılacak?
13 Mayıs 2016 Cuma 17:04

Ankara 2. İcra Mahkemesi, Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Muhalifler Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ'ın itirazını değerlendirdi. Ankara 25. İcra Müdürlüğü, MHP'de olağanüstüsü kurultay yapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etti. 

Böylelikle MHP'li muhaliflerin şikayettinde olağanüstü kurultayın 15 mayıs Pazar günü yapılacağı belirtilmişti. Ancak Gemerek Mahkemesi yeniden aldığı kongre kararında, "MHP kongresi pazar günü toplanamaz" demişti.

Bu kararın ardından MHP'li muhalifler  Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ'ın 15 Mayıs Pazar günü kurultayı toplaması beklenirken, henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Sinan Oğan: "Kurultay 15 Mayıs 2016 Pazar günü yapılacak"

MHP'li muhalifler içerisinde bulunan ve Genel Başkan adaylığını koyan Sinan Oğan, bu karar ile  engellerin kalktığını söyleyerek, 15 Mayıs Pazar günü olağanüstü kurultayın yapılacağını ifade etti.  

MHP Genel Başkanlığı tarafından açıklama yapılmadı. Parti yetkililerinin, mahkeme ile ilgili kararı ile ilgili saat 18.00'da açıklama yapılması bekleniyor. 

Gemerek ve Tosya Mahkemesinden yeni karar


Tosya ve Gemerek mahkemesi Ankara 2. İcra Mahkemesi kararı sonrasında yeni bir tedbir kararı daha çıkararak "Kongre yapılamaz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.