MHP'den CHP'nin sokağa çıkma çağrılarına tepki

CHP'nin halka sokağa çıkma çağrısında bulunmasına hem AKP'den hem de MHP'den tepki geldi. MHP, "Güçlü ve büyük Türkiye'nin önü açılmıştır. Hiç kimse toplumu kışkırtma girişiminde bulunmasın. Hiç kimse yeni kutuplaştırma ve kamplaştırma hayallerine dalmasın. Hiç kimse sakın sokaklara oynamaya kalkmasın” diye tepki gösterdi.

MHP'den CHP'nin sokağa çıkma çağrılarına tepki
20 Nisan 2017 Perşembe 09:57

16 Nisan'daki referandumda 'evet'in çıkmasının ardından CHP halkı sokağa çağırdı. Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin bu çağrısına "Çare sokak değil" diye tepki gösterirken MHP'den de açıklama geçikmedi.  TBMM Genel Kurulunda konuşan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Çok başlılık artık bitmiştir. Hükûmet sistemi değişmiştir, maksat hasıl olmuştur. Güçlü ve büyük Türkiye'nin önü açılmıştır. Hiç kimse toplumu kışkırtma girişiminde bulunmasın. Hiç kimse yeni kutuplaştırma ve kamplaştırma hayallerine dalmasın. Hiç kimse sakın sokaklara oynamaya kalkmasın” diye tepki gösterdi.

MHP'li Akçay'ın CHP açıklaması şu şekilde:

Hiç kimse toplumu kışkırtma girişiminde bulunmasın. Hiç kimse yeni kutuplaştırma ve kamplaştırma hayallerine dalmasın. Hiç kimse sakın sokaklara oynamaya kalkmasın. CHP referandum sonucunu protesto etmek bahanesiyle vatandaşlarımızı sokaklara, meydanlara dökme gayretindedir. Provokasyonlarla, sokak eylemleriyle vatandaşlarımızı kutuplaştırıcı bu yaklaşımı reddediyoruz. Hiç kimse yeni anayasa çağrılarıyla 16 Nisandaki yüzde 51,4'lük kararı yok sayarak meşruiyet tartışmaları açmasın. Referandumun kendi mantığı gereği yüzde 50+1'e ulaşan bir tercih bağlayıcıdır ve meşrudur. Sandığa yansıyan millî iradedir. İster "evet" deyin ister "hayır" deyin milletin iradesine inanmak ve güvenmek zorundayız, demokrasinin gereği budur. Bütün siyasetçileri, bütün vatandaşlarımızı sakın, soğukkanlı olmaya ve demokrasiye inanmaya, milletimize güvenmeye davet ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi bu anayasa değişikliği sürecinde bir mutabakat ve uzlaşma içerisinde bir sorumluluk ve inisiyatif almıştır ve "evet" demiştir. Bundan sonraki süreçte de yine aynı şekilde ilkeli, tutarlı ve kararlı tutumuzu devam ettirerek bu sürecin nihayete erişine kadar ve sonuna kadar bu tutumuzu devam ettireceğimizi buradan beyan etmek ister, hepinize saygılar sunarım” 


Etiketler; #CHP #MHP
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.