MHP, 10 Temmuz'da seçimli kurultay yapmayacak. Peki MHP kurultayı ne zaman yapılacak?

MHP'de Genel Merkezi, Yargıtay kararından sonra 10 Temmuz 2016 Pazar günü kurultay yapmaktan vazgeçti.Karar sonrası MHP'li muhalifler başladıkları yere dönerken son durum ne olacak? Peki MHP olağanüstü kurultayı ne zaman olacak?

MHP, 10 Temmuz'da seçimli kurultay yapmayacak. Peki MHP kurultayı ne zaman yapılacak?
08 Temmuz 2016 Cuma 16:06

Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) merakla beklenen kurultay kararı sonunda netleşti. MHP Genel Merkezi, yargıtayın verdiği karar sonrasında 10 Temmuz 2016 Pazar günü yapılması planlanan seçimli kurultay kararından vazgeçti. Genel Merkez tarafından verilen bu karar sonrası muhalifler başladıkları yere geri döndü. Muhaliflerin tüzük kurultayı için imza toplaması gündeme giren diğer bir konu oldu.

MHP'de seçimlerden bu yana devam eden kurultay sözleri yargıtay kararından sonra başladığı yere geri döndü. MHP Genel Merkezi, yargıtayın 10 Temmuz'da kurultay yapılamaz kararına uyarak, seçimli kurultay yapmaktan vazgeçti. Bunun üzerine seçimli kurultay için genel merkeze 543 imza veren muhalifler, 6 ay sonra başa döndü. 
 
Devlet Bahçeli: "18 Mart 2018 tarihli olağan kongremiz yapılacaktır"


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli YSK'nın kararı sonrasında "Yasal olarak kurultay yapılmamıza engel yoksa bayram gibi kurultayı yapacağız. Yok bu kabul edilmiyorsa, zaten bizim 9 Ekim’den itibaren kongre sürecimiz ile 18 Mart 2018 tarihli olağan kongremiz yapılacaktır, o çalışmalara başlayacağız" açıklamasında bulunmuştu. 

Sinan Oğan: "Kurultay olacak"

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kongre 2018'de yapılacak sözlerine yanıt verdi. Devlet Bahçeli'nin yanıldığını ifade eden Sinan Oğan, kurultayın en yakın zamanda yapılacağını ve MHP'nin iktidar olacağını belirtti. Sinan Oğan, "Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sayın genel başkan bir takım mahkeme oyunlarıyla bu kurultayın yapılamayacağını sanıyorsa yanılıyor. Buradan Rize’den sesleniyorum Saray kendi gücünü kullanarak MHP’nin kongresine el atıp orada rahat oturacağını sanıyorsa yanılıyor. Ülkücüleri bu kutlu yürüyüşünden kimse vazgeçiremeyecektir. MHP ilk seçimde iktidar olacaktır. Sarayın endişesi bu yüzdendir. Fakat Genel Merkez yöneticilerimizin endişesini anlamak mümkün değildir. Saray endişelidir çünkü iktidarı kaybedecek, peki genel merkez yöneticilerimize ne oluyor. Bu kurultay yapılacaktır. Kurultayımızın yapılması için diğer genel başkan adaylarımızla bu hafta içerisinde görüşeceğiz. Birlik beraberlik içerisinde olacağız. Yaşanan bir takım ufak tefek sıkıntılar bizim birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Şimdi ayrı ayrı yapmış olduğumuz Anadolu ziyaretlerini gerekirse önümüzdeki günlerde diğer genel başkan adaylarıyla birlikte hep beraber yapacağız." dedi.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.