Meydanlarda demokrasi nöbeti devam ediyor

Askeri darbe girişiminin ardından bir hafta geçmesine rağmen meydanlarda demokrasi nöbetleri devam ediyor.

Meydanlarda demokrasi nöbeti devam ediyor
22 Temmuz 2016 Cuma 23:38

15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye karanlık bir gece ile karşı karşıya kaldı. Ankara ve İstanbul'da pek çok yol Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri askerler tarafından kapatılırken Başkent Ankara'da savaş jetleri alçak uçuş yaparak darbenin yapıldığını belirtmek istedi. Tanklar yollarda araçların arasından geçerken bir grup darbeci asker tarafından TRT'nin binası basıldı ve silah zoru ile korsan askeri bildiri okutuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım yayınlanan bildirilerin korsan olduğu konusunda uyarılar yaptı ve Erdoğan demokrasiye sahip çıkılması adına halkı sokağa davet etti. Türkiye geneli Camilerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatının gerçekleştirilmesi için halkı sokağa davet etme çağrıları yapıldı ve demokrasiye sahip çıkmak isteyen binlerce halk meydanlarda toplandı.

Demokrasi Nöbeti Bitmeyecek

Fethullahçı Terör Örgütü üyesi askerler tarafından darbe girişimi 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmek istendi. Aradan bir hafta gibi süre geçmesine rağmen hala meydanlar boşalmış değil. Özellikle Ankara ve İstanbul gibi Türkiye'nin en önemli iki şehrin meydanlarının genellikle akşam saatlerinde binlerce kişi tarafından doldurulduğu ve bölgede güvenlik önlemleri alınarak yolların trafiğe kapatıldığı belirtilmektedir.

Sokaklarda Türk Bayrakları ile korna çalarak demokrasiye sahip çıkmak isteyen vatandaşların sayısı azalmış değil. Bu kara günde sevdiklerinin yanında olmak ve onların durumlarını öğrenebilmek içinde vatandaşlara Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz otobüs seferleri tahsis edilmiştir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.