Meteoroloji uyardı! Pazartesi ve Salı yurtta hava durumu nasıl olacak?

Hafta sonu düşen hava sıcaklıklarının etkisiyle vatandaşlar sıcaklıkların ne zaman yükseleceğini merak etmeye başladı. Nisan ayına doğru yaklaştığımız şu günlerde sıcaklıkların artması beklenirken, sürekli yağışlı geçen hava nedeniyle sıcaklıklar normalin altında kalıyor. Peki, İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava durumu nasıl olacak? Sıcaklıklar ne zaman yükselecek? İşte detaylar...

Meteoroloji uyardı! Pazartesi ve Salı yurtta hava durumu nasıl olacak?
28 Mart 2016 Pazartesi 11:59

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uzun vadeli hava durumu tahminine göre bugün yurdun büyük bir bölümünde yağışlı hava etkili olacak. Doğu kesimlerde yağışın karla karışık bir şekilde etkili olmasıyla sıcaklıklar düşecek. Ancak yarından itibaren yurdun Doğu kesimleri haricinde kalan diğer bölgelerde sıcaklıkların artması ve yağışlı havanın yerini güneşli havaya bırakması bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren ise yurdun tamamında sıcaklıklar yükselecek ve yağış yurdu terk edecek.

İSTANBUL’DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Geçtiğimiz haftalarda sıcaklıkların düştüğü ve yağışlı havanın etkili olduğu İstanbul’da yarından itibaren hava sıcaklıkları yükseliyor. Bugün yağmurun etkili olması beklenen İstanbul’da en düşük sıcaklık 5 derece, en yüksek sıcaklık ise 12 derece olarak belirlendi.

Yarın yağışlı havanın şehri terk etmesi beklenirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre İstanbul’da yarın en düşük sıcaklık 6 derece, en yüksek sıcaklık ise 15 derece olacak. sıcaklıkların yarından itibaren yükseleceği İstanbul’da yağışlı hava hafta sonuna kadar beklenmezken, sıcaklıkların da 18 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

ANKARA’DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Geçtiğimiz hafta sıcaklıklarda düşüş yaşanan Ankara’da bugün en yüksek sıcaklık 7 derece, en düşük sıcaklık ise 2 derece olarak belirlendi. Yağışlı havanın şehri terk etmesiyle beraber başkentte parçalı bulutlu bir hava etkili olacak.

Yarından itibaren sıcaklıkların yükseleceği Ankara’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre yarın en düşük sıcaklık -1 derece, en yüksek sıcaklık ise 10 derece olacak. Çarşamba günü yağışlı olması beklenen Ankara’da hafta sonuna kadar sıcaklıkların 18 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.

İZMİR’DE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

İzmir’de yağışlı havanın şehri terk etmesiyle beraber sıcaklıklar da yükselmeye başladı. Bugün parçalı bulutlu bir havanın etkili olması beklenen İzmir’de en düşük sıcaklık 5 derece, en yüksek sıcaklık ise 15 derece olarak belirlendi. Sıcaklıkların 15 derecenin üzerine çıkacağı İzmir’de yağış beklenmiyor.

Yarına z bulutlu havayla beraber güneşin etkisinin daha fazla hissedileceği İzmir’de en düşük sıcaklık 8 derece, en yüksek sıcaklık ise 19 derece olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre yağışlı havanın beklenmediği İzmir’de Cuma gününe kadar sıcaklıkların 20 derecenin üzerini görmesi bekleniyor.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Artık yaz gelsin.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Artık yaz gelsin.