Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun Uzmanlık yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Mesleki Yeterlilik Kurumu Uzmanlığı ile Uzman Yardımcılığı Atama, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 12 Mart 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun Uzmanlık yönetmeliğinde değişiklik yapıldı
12 Mart 2016 Cumartesi 09:06

Mesleki Yeterlilik Kurumu Uzmanlığı ile Uzman Yardımcılığı Atama, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 12 Mart 2016 tarihli ve 29651 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.  

12 Mart 2016 Cumartesi

Resmi Gazete

Sayı : 29651

YÖNETMELİK

Mesleki Yeterlilik Kurumundan:

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU UZMANLIĞI İLE UZMAN YARDIMCILIĞI

ATAMA, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 11/12/2007 tarihli ve 26727 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Mesleki Yeterlilik Kurumu Uzmanlığı ile Uzman Yardımcılığı Atama, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi yürürlükten kaldırılmış, aynı fıkraya mevcut (ı) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (i) bendi eklenmiş ve diğer bentler buna göre teselsül ettirilmiştir.

"i) YDS: Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavını,"

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (b), (c) ve (ç) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki (e) bendi eklenmiştir.

"b) Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, fen ve edebiyat, mimarlık ve mühendislik fakülteleri ile eğitim fakültelerinden yurt içinde veya Yükseköğretim Kurulunca denkliği kabul edilmiş yurt dışındaki fakülte veya yüksekokullarda en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,

c) Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak,

ç) Kurum tarafından belirlenecek KPSS puan türünde belirlenen puanı almış olmak,"

"e) İngilizce dili için YDS'den en az 70 olmak üzere Kurumca belirlenecek YDS puanına sahip olmak,"

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 10 - (1) Giriş sınav komisyonu, Başkanın veya görevlendireceği bir yönetici personelin başkanlığında, yönetici ve uzman personel pozisyonlarında Kurumda görev yapan Başkan dahil 5 asıl üyeden oluşur. Komisyon için 3 yedek üye belirlenir, komisyona katılamayan asıl üyelerin yerine yedek üyeler katılır."

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin başlığı "Sözlü sınav" olarak ve aynı maddenin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(2) Sözlü sınava tabi tutulan adayların değerlendirilmesi 29/6/2009 tarihli ve 2009/15188 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yapılır."

MADDE 5 - Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır.

"(1) Giriş sınav sonuçlarının açıklanması ve sonuçlara itiraz Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yapılır."

MADDE 6 - Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin ikinci fıkrasında geçen "Yönetim Kurulu" ibaresi "Kurum" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 7 - Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 8 - Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(3) Tezi başarısız bulunan uzman yardımcılarına, değerlendirme raporunda yer verilen hususlara uygun olarak yeni bir tez hazırlamaları veya aynı tezi düzelterek sunmaları için Komisyon kararıyla altı ayı aşmamak üzere ilave süre verilir. Tezi kabul edilmekle birlikte tezde düzeltmeye gidilmesi gerektiğinin belirlenmesi durumunda ise, uzman yardımcısına iki ayı aşmamak üzere ilave süre verilir."

MADDE 9 - Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin birinci fıkrasında geçen "yedi işgünü" ibaresi "otuz gün" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 10 - Aynı Yönetmeliğin 30 uncu maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki 30/A maddesi eklenmiştir.

"Hüküm bulunmayan haller

MADDE 30/A - (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde 2/4/2008 tarihli ve 26835 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Mesleki Yeterlilik Kurumu Personel Yönetmeliği hükümleri uygulanır."

MADDE 11 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 12 - Bu Yönetmelik hükümlerini Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı yürütür.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.