Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan yapı sektöründe çalışamayacak!

İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, yapı sektörünün gelişimi için ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin zorunlu hale getirilmesinin önemli bir adım olduğunu ve bu belgenin Avrupa'da da geçerli olduğunu vurguladı.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan yapı sektöründe çalışamayacak!
01 Nisan 2016 Cuma 17:41

İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, yapı sektörünün gelişimi için ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin zorunlu hale getirilmesinin önemli olduğunu ve bu belgenin Avrupa'da da geçerli olduğunu vurguladı.

Şen, yapı sektörününde zorunlu hale getirilen belge ile ilgili açıklasında, ''Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın tebliği ile 25 Mayıs 2015’te başlayan bir yıllık belgelendirme sürecinin ardından 26 Mayıs 2016’dan itibaren belgesi olmayan kişiler sektörde çalışamayacak. Sınavı geçip ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ almaya hak kazanan ustalarımız ise Avrupa’da geçerli bir sertifikaya sahip oluyor” ifadesinde bulundu.

Belgesi olmadan işçi çalıştıran kuruluşlara para cezası verileceğini ve sınava girerek belge almaya hak kazanan kişilerin ödediği paranın belirli bir bölümünün geri ödendiğini belirten Ertuğrul Şen, “4 yalıtım kategorisinde, asgari ücretin yarısını geçmemek üzere (600 TL) veya AB fonundan (300 Euro) verilen teşvikle birlikte, sektörde çalışan herkesin belge sahibi olması hedefleniyor. Bu arada sadece mesleki bilgiler değil, iş güvenliği ve sağlığı ile ilgili soruların yer aldığı sınavın ardından yapılan belgelendirmeyle birlikte, sektörde doğru, güvenli ve sağlıklı işlerin yapılması sağlanması amaçlanıyor” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.