Meral Akşener'in danışmanı Esma Bekar FETÖ'cü çıktı

FETÖ soruşturması kapsamında TBMM'den ihraç edilen 41 personel arasında, Meral Akşener'in danışmanı Esma Bekar'ın da yer aldığı belirlendi.

Meral Akşener'in danışmanı Esma Bekar FETÖ'cü çıktı
06 Eylül 2016 Salı 12:33

Meral Akşener'in danışmanı Esma Bekar da FETÖ'cü çıktı. Bekar, TBMM'den ihraç edilen 41 personel arasında yer alıyor. 

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında, OHAL kararnameleri kapsamında kamu kurumlarından bir çok kişi tasfiye edildi. FETÖ üyeleri kamudan ihraç ve men edilmeden önce 16 kritere tabii tutuluyor. Bakanlıklarda oluşturulan komisyonlar, kurunun yanında yaşın da yanmaması için değerlendirmelerini bu kriterler çerçevesinde yapıyor.

Memurlar hangi kriterlere göre ihraç ediliyor?

Resmi Gazete'de yayımlanan 672 sayılı KHK ile 41 TBMM çalışanı ihraç edilmişti. Bu listede, MHP'li muhaliflerden Meral Akşener'in danışmanı Esma Bekar'ın da bulunduğu öğrenildi.



TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın başmüşaviri Cemal Öztaş ile İhsan Özgen, Cemil Tutal, Hasan Erikli olmak üzere üç başkan yardımcısı da ihraç edilenler arasında. İhraç edilenler arasında eski Meclis Başkanı Bülent Arınç döneminde işe alınan bir yakının da bulunduğu kaydediliyor.
Başbakanlık'tan da birçok personel memuriyetten atıldı. Atılanlar arasında Başbakanlık Müşaviri kadrosuyla tercüman olarak görev yapan Mehmet Abdullah Canbek de yer aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.