Melih Gökçek'ten Şok İddia: İzmir Depremi, kesin suni depremdir

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya hesabı twitter üzerinden yine ilginç açıklamalarda bulundu. İzmir Karasu'da meydana gelen depremin sunî deprem olduğunu iddia etti. Peki suni deprem nedir, nasıl meydana gelir? Türkiye'de yaşanan depremleri Avrupa devletleri mi gerçekleştiriyor? İşte detaylar.

Melih Gökçek'ten Şok İddia: İzmir Depremi, kesin suni depremdir
13 Haziran 2017 Salı 11:30

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün Ege Denizi'nde yaşanan deprem ile ilgili şok iddialarda bulundu. Gökçek,  yaşanan depremin Avrupalı Sismik Gemiler tarafından meydana getirilmiş olabileceğini iddia etti. 

Başkan Gökçek, “İzmir açıklarında 6.3 şiddetinde deprem oldu... Bilim adamları, daha şiddetli olanların bunu takip edebileceğini söylüyor... Şimdi bu depremin sunî bir deprem olabileceğini düşünüyorum. Ben mutlaka böyledir demiyorum... Ancak ciddi bir ihtimaldir” dedi.

Bilim adamları depremin şiddetini değil büyüklüğünün 6.3 olduğunu ifade etmişti.

İstanbul'da yaşanacak bir depremin büyük bir sıkıntıya sokacağını ifade eden Gökçek, Yunanlılara ait sismik gemisinin suni deprem yarattığını iddia etti.

"-İstanbul'un yaşayacağı bir felâket, bizi büyük sıkıntıya sokar... 

-Daha önce FETO'nun böyle bir hazırlıktan haberi olduğunu biliyoruz. 

-Bunu TV'lerde ifşa edip, o tarihte oyunu bozmuştuk. Şimdi olayı Ege'den başlatmış olabilirler. Bu, adım adım İstanbul’a yaklaştırabilir.

-Bu suretle sunî depremi yapan diş güçler, dikkati üzerlerinden atacaktır...” 

-Tekrar ediyorum... Bugün Ege Denizi’nde dolaşan, herhangi bir ülkeye ait bir sismik araştırma gemisi var mıydı? Mutlaka tespit edilmeli.

-Bundan böyle hiçbir sismik araştırma gemisi, Boğazlardan Marmara’ya sokulmamalı. Mutlaka sokulacaksa, Türk yetkililerle beraber sokulmalı.

-Ben bu ülkenin bir evladı olarak, bu ikazlarımla tarihi görevimi yaptığıma inanıyorum...

-Benim dediğim mutlak doğru olmayabilir, ancak kuvvetli ihtimaldir... Kamuoyunun dikkatine sunuyorum...

-Öğrendiğim kesin bilgi... Orta Ege’de Yunanlılara ait AEGEO isimli sismik araştırma gemisi. bugün faaliyette idi... Sismik araştırmalarda ABD ve İsrail'in Yunanistan’la işbirliği yaptığı da bilenen bir gerçek...

-Tekrar ediyorum... Ben demiyorum ki bu deprem, kesin sunî depremdir... Ancak her şüphe, sonuna kadar kesinlikle değerlendirilmeli...”

Suni Deprem  Üretmek Mümkün Mü?

Suni deprem konusunda bazı ülkelerin çalışma yaptığı internette dolaşıyor. Türkiye'de bulunan fay hatlarının, oluşturacağı deprem büyüklükleri yapılan araştırmalar ile belirlenmiştir. Mesela 10 büyüklüğünde bir depreme dayanıklı binalar yapılsa bu söylentiler boşa çıkar. Yapı sağlamsa ve ülkeler, depreme hazırlıklıysa suni veya doğal depremden en az zarar ile kurtulabilir.

Ülkeler istedikleri kadar suni deprem saldırısında bulunsun, yapılar sağlam oldukça zarar en az olacaktır. Dünya'nın bir noktasında kırılan fay, diğer fayları da etkiliyor. O yüzden, suni deprem çalışması yapan ülkelerin bu riski göz önünde bulundurduğu söylenebilir.

Türkiye üzerinde bulunan fayların deprem üretme potansiyeli belli bir büyüklüğe kadardır. Mesela 10 büyüklüğüne dayanıklı yapılar inşaa edilse, depremler bizi büyük bir sıkıntıya sokmaz. Bu tarz depremlerden sonra suni deprem ve bunun gibi iddialar hemen ortaya atılıyor. Bilim adamları ve konuya hakim uzmanlar, bu tarz iddiaların gerçek dışı olduğunu ve gülünç yaklaşımlar olduğunu ifade ediyor. 

Sonuç olarak Deprem öldürmez, dayanıksız yapılar öldürür.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.