Mehdi Eker, Avrupa ve Komşuları: 21. Yüzyılda Çatışma Önleme ve Kriz Yönetimi'nde konuştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "Avrupa ve Komşuları: 21. Yüzyılda Çatışma Önleme ve Kriz Yönetimi" başlıklı konferansa katılmak için gittiği Londra'da açıklamalarda bulundu.

Mehdi Eker, Avrupa ve Komşuları: 21. Yüzyılda Çatışma Önleme ve Kriz Yönetimi'nde konuştu
15 Kasım 2016 Salı 14:24

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Londra'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Düşünce kuruluşları Uluslararası Kriz Grubu, Al Sharq Forum ve Chatham House'un birlikte düzenlediği "Avrupa ve Komşuları: 21. Yüzyılda Çatışma Önleme ve Kriz Yönetimi" başlıklı konferansa katılmak için Londra'ya giden Eker, Birleşmiş Milletler'in (BM) yeni genel sekreteri Antonio Guterres'in gündemindeki en önemli konulardan birinin BM reformu olması gerektiğini söyledi.

Konferansta BM'nin yeni genel sekreterini bekleyen sorunların ele alındığı oturumda konuşmacı olarak yer aldığını belirten Eker, görevi Ban Ki-mun'dan devralacak Antonio Guterres'in gündemindeki öncelikli maddenin Suriye ve Irak'taki gelişmeler olması gerektiğini kaydetti.

"BM Genel Sekreteri eski BM Mülteciler Yüksek Komiseri. Dolayısıyla konu hakkında en iyi bilgi sahibi olan kişi" ifadelerini kullanan Eker, "Suriye ve Irak’taki gelişmeler konusunda BM'nin misyonu çerçevesinde aktif rol almalı." dedi.

Guterres'in gündeminde yer alması gereken diğer önemli konunun da BM reformu olduğunu dile getiren Eker, "Genel Sekreter küresel güvenlik ve küresel barış için mutlak surette BM sisteminin reforme edilmesi üzerinde çalışmalıdır." diye konuştu.

BM Güvenlik Konseyinde dünya nüfusunun üçte ikisinin temsil edilmediğine dikkati çeken Eker, "Güvenlik Konseyinin üye sayısının artırılması, yeni ve adil bir temsil sistemi oluşturulması ve eğer bunun için BM'ye kaynak aktarılması gerekiyorsa gelir artırıcı birtakım mekanizmalar kurulmasını içeren bir reformun genel sekreterin gündeminde önemli bir yer tutması gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.

"Avrupa ve Komşuları" konferansına Eker'in yanı sıra aralarında BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın da bulunduğu, dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda diplomat, siyasetçi, bürokrat, akademisyen ve uzman katılıyor. 


Etiketler; #Mehdi Eker
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.