Madende facia: 2 can aldı!

Burdur'da özel şirkete ait krom madeninde gazdan zehirlenen iki kişi hayatını kaybetti.

Madende facia: 2 can aldı!
25 Şubat 2016 Perşembe 09:58

Burdur'un Tefenni ilçesinde Camızdamı Mevkii'ndeki özel bir şirkete ait krom madeninde dün akşam meydana gelen olayda 2 işçi hayatını kaybetti. İşçi Kudret Gökçe mesai bittikten sonra, yaklaşık 1 kilometre ilerde kaldıkları konteynerdan ayrılarak madene geldi. Gökçe'yi arayan maden mühendisi Burhanettin Korkmaz da bir süre sonra maden ocağına girdi. 

Gökçe ve Korkmaz'ın gelmemesi üzerine diğer işçi Ahmet Akboğa da onları aramak için madene girdi. Madende Gökçe ve Korkmaz'ın cesetleri ile karşılaşan Akboğa, dışarı çıkarken düşerek kolunu kırdı. Akboğa'nın haber vermesi üzerine ocağa giren diğer işçiler, Gökçe ve Korkmaz'ın cesetlerini dışarı çıkardı. 

Cesetleri çıkarmak için madene giren işçilerden 5 kişi gazdan etkilenerek Tefenni Devlet Hastanesi'ne, kolunu kıran Ahmet Akboğa ise, Burdur Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. 

Denizlili mühendis Burhanettin Korkmaz ile Kütahyalı Kudret Gökçe'nin cenazeleri Tefenni Entegre İlçe Hastanesi morguna konuldu.

Kaymakam Onur Yeniay, Kudret Gökçe'nin dün akşam kimseye haber vermeden kapalı olan maden ocağına gittiğini ifade etti. Yeniay, "Gökçe'nin aracını maden ocağı yanında gören maden mühendisi Burhanettin Korkmaz da ocağa girmiş ve zehirlenerek hayatını kaybetmiş. Arkadaşlarını aramak için ocağa giren işçi Ahmet Akboğa ise ocak içerisinde 20 metrelik tünele düşerek kolu kırılmış. Akboğa dışarı çıkarak ekiplere haber verdi." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.