Macarlar Jiletli Tele Takıldı!

Macaristan, Almanya'daki bir Türk firmasına sığınmacılara karşı jiletli tel siparişi verme gafletinde bulundu.

Macarlar Jiletli Tele Takıldı!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bir süredir ırkçı uygulamalarıyla gündeme gelen Macaristan sınırlarına jiletli teller çekmeye karar vermişti. Bir çok bölgesinde öldürücü jiletler taşıyan jiletli tel için Macaristan'da üretici firma bulunamadı. Konuyla ilgili Almanya'daki bir firmaya sipariş vermek isteyen Macar yetkililerine ise firmadan tokat gibi cevap geldi.

Bayburtlu ve Afyon'lu iki ortağın yönettiği jiletli tel şirketi Mutarox, Macar yetkililere net ve sert bir cevap verdi. Milyon avro bedelindeki sipariş için firmanın cevabı herkese ders oldu. İşte o cevap:

 "Ürettiğimiz jiletli teller; cezaevindeki mahkumlar gibi, "suç fiillerini önlemek için" tasarlanmıştır. Ülkenize girmeye çalışan Suriyeli çocuklar ve yetişkinler suçlu değildir."

Olayın duyulması üzerine dünyanın pek çok noktasından firmaya övgü dolu mesajlar gelirken olayla ilgili şirketten henüz bir açıklama gelmedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.