Liseli öğrencilerden "Kardeşliğe engel yok" projesi

Aydın'da, engelli öğrenciler için belirlenen 10 liseli öğrenci, ''Kardeşliğe engel yok'' projesi kapsamında haftanın 3 günü bir araya gelecek. Projeyle engelli öğrencilerin sosyalleşmeleri ve yaşam becerilerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Liseli öğrencilerden "Kardeşliğe engel yok" projesi
05 Mart 2017 Pazar 09:00

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "Kardeşliğe engel yok" projesinin tanıtımı, engelli öğrenciler ve ailelerin de katılımıyla bir kafede yapıldı.

ÖĞRENCİLER PİLOT OKULLARDAN SEÇİLDİ

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Özlem Eraydın, gazetecilere yaptığı açıklamada projenin pilot okul seçilen 6 ilkokulda yürütüldüğünü söyledi.

İlk etapta 10 lise öğrencisinin engelli çocuklarla bir araya geleceğini ifade eden Eraydın, "Yetersizliği olan öğrencileri, normal gelişim gösteren öğrencilerle kaynaştırarak, onları toplumda aynı çatı altında kaynaştırmayı ve onların yaşam becerilerine katkı sağlamaya amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz ayrıca engellilerin yaşadıkları sorunların çözümüne de katkı verecek. İnşallah 10 öğrencimiz, öğretmenliğini üstlendiği engelli öğrencilerin okullarında haftanın 3 günü birlikte olacak." dedi.

Özlem Eraydın, projeyi 2018 yılında tüm okullarda gerçekleştirmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Öğrencilerinden Fadime Aydın ise böylesi bir projede yer aldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "İlk başta biraz çekingem olmuştu, ancak serabral palsi hastası Ege Özkan ile tanıştıktan sonra ne kadar anlamlı bir görevi yerine getirdiğimin farkına vardım. Biz bir adım attık, umarım toplumda iyi bir farkındalık oluştururuz." diye konuştu.

Velilerden Bahriye Uzun ise projeyi 10 yaşındaki engelli kızının sosyalleşmesi açısından desteklediklerini dile getirdi. Programın ardından engelli öğrenciler ile 10 lise öğrencisi, çeşitli oyunlar oynadı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.