Kürt - Türk kardeşliğimizin rahatsız oluyorlar!

AK Parti İl Başkanlığı önündeki polis noktasına yapılan saldırının ardından  Van’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu :  ''Onlar Kürt ve Türk kardeşliğimizin birlikteliğinden rahatsız oluyor''. '’Türkçe benim ne kadar dilimse Kürtçe de benim dilimdir.’  şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kürt - Türk kardeşliğimizin rahatsız oluyorlar!
14 Eylül 2016 Çarşamba 12:58


AK Parti İl Başkanlığı önündeki polis noktasına yapılan saldırının ardından  Van’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  AK Parti tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. 

Ardından yaptığı açıklamalarda Van’da gerçekleştirilen saldırı ile huzurun bozulması istendiğini söyleyen Soylu, “Dün menfur saldırı sonrası huzurumuzu bozmak için çalışan ve bu uğurda yaralanan zarar gören tüm Vanlılarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Orada yabancı uyruklu bir dostumuzu ziyaret ettik. Burası belki onların memleketi değil. Ama burası bizim memleketimizdir. Onlar; bizim değerlerimiz ile buluşmamızı istemiyorlar. Ay yıldızlı bayrağımız dalgalandıkça onlar rahatsız oluyorlar. Onlar Kürt ve Türk kardeşliğimizin birlikteliğinden rahatsız oluyor. Onlar köprüler açıldığı zaman, F16’lar yaptığımız zaman rahatsız oluyorlar. Kısacası birbirimiz ile kucaklaştığımız zaman onlar rahatsız oluyorlar” ifadelerini kullandı.

Hedeflerinden asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Soylu, demokratikleşmeye ve büyümeye devam edeceklerini söyledi. Türkiye’ye sınırlarının dışındaki insanlara da ulaştıklarını ifade eden Soylu, “Biz hangi medeniyetten geldiğimizi çok iyi biliyoruz. Bizler bu medeniyette bize bırakılan emanetleri çok iyi biliyoruz. Biz bu memlekette Said’i Nursi’yi biliyoruz. Biz bu memleketin tüm emanetlerini ve zenginliklerini çok iyi biliyoruz. Her dönem bir sınavdan geçtiğimizi biliyoruz. 120 yıl önce yaşanan acıları çok iyi biliyoruz. Bu yüzden bugün Balkanlardan gelen ve diğer bölgelerden gelen insanların hepsi bu yüzden bugün bu ülkede ve bu memleketteler. Bize sahip çıkın diyen Suriyelilere de sahip çıktık. Hiç merak etmeyin ve endişe etmeyin buralarda birlik ve beraberliğimiz ortaya koyacağız” diye konuştu.

Konuşmalarında kayyum atamaları ile ilgili açıklamalarda da bulunan Soylu, sözlerinde:

“Ben seçildim ve istediğimi yaparım. Dağa para gönderirim, dağa adam gönderirim’ diyenlere bizim diyecek bir kelimemiz olmayacak mı? Belediyelerden halkımıza hizmet gelmesi gerekirken, fitne yapanlara ve halkı için çalışmayanlara bizim diyecek bir kelimemiz olmayacak mı? Buna ses çıkarmamak ve sessiz kalma, bize verilen emaneti hak etmiyoruz anlamına geliyor. Hukuk ve demokrasi ile belediye yönetenlerin başımızın üstünde yeri var. Ancak terör için çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz ve devlet olarak bunlarla mücadele edeceğiz. Terör ile mücadelemiz her zaman devam edecek. Ayrıca çizgimiz olan demokrasimizden de asla ödün vermeyeceğiz. Bu anlamda elimizden gelen tüm çalışmayı yapacağız. Dün Diyadin’de indirilen bir tabela için şunu söyledim. ’Türkçe benim ne kadar dilimse Kürtçe de benim dilimdir.’ Bu nifak oyunlarına asla düşmeyeceğiz. Aramıza girecek her türlü oyunun üzerine gitmeye devam edeceğiz.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.