Kurban Bayramı 2017 ne zaman, kaç gün? Kurban Bayramı tarihi

Ramazan Bayramında tatil fırsatını değerlendiremeyen ya da yeniden tatil yapmak isteyenler Kurban Bayramı ne zaman sorusunu soruyor. Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı ne zaman? İşte Kurban Bayramı 2017 tarihi için Diyanet İşleri Bakanlığı'nın yayınladığı bilgiler...

Kurban Bayramı 2017 ne zaman, kaç gün? Kurban Bayramı tarihi
26 Haziran 2017 Pazartesi 13:05

Ramazan Bayramının ardından tatil fırsatı oluşturmak isteyen vatandaşlar, Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün sorularına cevap arıyor.

Erken tarihte uçak biletleri ve yıllık izin gibi detayları ayarlayarak tatil süresini uzatmak isteyenler internetten araştırma yapmaya başladı. Kurban Bayramı yaz sonuna denk gelsede bayramı tatil fırsatına çevirmek isteniyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

Kurban Bayramı 2017 ne zaman, kaç gün?

Yaz aylarına yaklaşan Kurban Bayramı, Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı listeye göre 1 Eylül ile 4 Eylül arasında idrak edilecek. 1 Eylül Cuma gününe denk geldiği için geçen seneki gibi 9 günlük tatil yapılamayacak. Bayram 4 gün sürecek. 

Arefe günü tam gün mü olacak?

Kurban bayramının bir gün öncesi olan Zilhicce ayının dokuzuncu günü olan Arife Gününün tam gün tatil olup olmayacağı merak konusu. 31 Ağustos'a denk gelen arife gününü tam gün olması ile tatil süresi de uzayabilir. Resmi tatilllerden biri  olan 30 Ağustos Zafer Bayramı ile de birleşme takdirde tatil süresi 6 güne tekabül edecek. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.