Krediyle kurban kesilir mi?

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte maddi durumu yeterli olmayan ancak kurban kesmek isteyen vatandaşların merak ettiği bir konuda, kredi çekerek kurban kesilir mi? oluyor. PEki kredi ile kurban olur mu? Kur'an Araştırmaları Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz'dan krediyle kurban kesilir mi? sorusuna cevap geldi.

Krediyle kurban kesilir mi?
29 Ağustos 2016 Pazartesi 15:05

Kurban Bayramına çok az bir süre kala, kurban kesmek isteyen birçok vatandaş, krediyle kurban kesilir mi? sorusunu merak ediyor. Borçla kurban kesme, bankalardan kredi alıp kurban kesme ile ilgili merak edilenlere Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz'dan cevap geldi. PEki krediyle kurban kesilir mi? İşte merak edilen sorunun cevabı haberimizde.

Kur'an Araştırmaları Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz krediyle kurban kesilir mi? sorusuna cevap olarak, ''Kurbanı zengin olan ve maddi imkanı olan kişiler keser. Bir ayette 'Allah kuluna gücünün yetmediğini teklif etmez' diyor. İmkanın yoksa bankadan krediyle para çekerek kurban kesmek olmaz. Bankaları bu işe bulaştırarak kurban kesmek doğru bir şey değildir. Zaten mükellef değildir parası yoksa. Kredi alarak borçlanarak kurban kesmek hem dini anlamda uygun değildir. Keseyim de elimde et bulunsun anlamına da getirirse bu da kurban anlamını yitirmiş anlamına gelir. Dinimizin gösterdiği şekilde kurban kesmek daha doğru olur.'' dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.