Kimse yok mu derneğine FETÖ operasyonu! 121 kişiye gözaltı kararı

FETÖ soruşturmasında 'Kimse Yok Mu' derneğine 18 ilde dev operasyon düzenlendi.

Kimse yok mu derneğine FETÖ operasyonu! 121 kişiye gözaltı kararı
27 Eylül 2016 Salı 09:02

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Kimse Yok Mu' derneğindeki 121 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı. Gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerin arasında  'Kimse Yok Mu' derneğinin başkanı İsmail Cingöz ve yönetim kurulu üyeleri de bulunuyor.

Terör örgütünün yardımlaşma derneği olan ve örgüte finansal destek sağlayan 'Kimse Yok Mu' derneğinde MASAK ve Mülkiye müfettişlerinın tespit etmesi üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında operasyon başlatıldı.

18 ilde 'Kimse Yok Mu' operasyonu

Başsavcılığın talimatı ile operasyonu başlatan İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 121 şüpheli için 500 polisle harekete geçti. Gözaltı kararı verilen şüphelilerin içinde bulunan Dernek Başkanı İsmail Cingöz'ün evinede baskın yapıldı. İstanbul merkezli 18 ilde düzenlendi.

Kurban paraları FETÖ'ye aktarıldı

Yardım derneğinin Afrika ve Somali gibi bazı ülkelere dernek tarafından yapıldığı iddia edilen 9.4 milyon dolar ve 25 milyon TL kalıcı yardımın yerine getirilmesiği ileri sürüldü. Yardım paralarının yanı sıra kurban kesmek için toplanan paralarla kurban kesilmeyerek FETÖ'ye aktarıldı. Bu paraların  bir bölümünün ABD'deki siyasilere bağış olarak gönderildiği iddia edildi.

121 şüpheliye aralarında 'silahlı terör örgütü'nü yönetmek ve üye olmak', 'terörizmin finansmanı', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'zimmet'in de bulunduğu 7 ayrı suçlama yöneltiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Dini bu kadar sömürüren insan güruhu az çıkar. Her fırsatı değerlendirmişler.